Şanlıurfa fıstığı yerle bir oldu! "İnceleme inşallah tespit ile kalmaz"

Şanlıurfa'da 3 ilçeyi vuran dolu yağışı nedeniyle çiftçi büyük zarara uğradı. Yerleri beyaza bürüyen dolu, fıstıkları da yerle bir etti. Bozova Kaymakamı hasar tespitinin sürdüğünü belirtirken çiftçi afet bölgesi ilan edilmesini bekliyor.

5

BOZOVA- Şanlıurfa'nın Bozova, Hilvan ve Halfeti ilçelerinde dolu yağışının olumsuz etkileri fotoğraflara yansıdı.

İlçelerde şiddetli dolu yağışı nedeniyle yerler bembeyaz olurken, Bozova ilçesinde Eylül ayında hasadı yapılacak fıstıkların yerle bir olduğu görüldü. Ayrıca zeytin ve pamuk da zarar gören ürünler oldu.

Bozova Kaymakamı, ilgililerin sahada olduğunu belirterek “Bugün yaşanan dolu felaketinden 10 mahallemiz ciddi şekilde etkilenmiştir. İlk andan itibaren İlçe Tarım Müdürümüz ve personellerimiz saha çalışmalarına başlamışlardır. En kısa sürede tespit ve değerlendirme tamamlanacaktır. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun” dedi.

Çiftçiler ise mağduriyetlerin giderilmesi için afet bölgesi ilan edilmesi beklediklerini ifade ederek "İnceleme inşallah tespit ile kalmaz" dedi.