Suna’nın Kızları, çocukların gelişim ihtiyaçlarına yönelik güvenli ve destekleyici bir ekosistem oluşturma hedefiyle Şanlıurfa’da yürüttüğü "Çocukları Destekleyen Mahalleler" çalışmalarına devam ediyor.
Şanlıurfa Valiliği iş birliğiyle başlatılan program, Eyyübiye ilçesindeki Onikiler, Selçuklu, Türk Meydanı, Yenice ve Haliliye ilçesindeki Süleymaniye mahallelerini kapsıyor. Program kapsamında kurulan Şanlıurfa Yerel Topluluğu, onuncu ve son toplantısını TEGV ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
ÇÖZÜM ORTAKLARI BİR ARAYA GELDİ
Bu projeyle amaçlanan, çocukların temel haklarına ulaşabilmesi, toplumsal eşitlik içinde bir yaşam sürdürebilmesi için engellerin tespiti ve ortadan kaldırılmasıdır.
Özellikle kız çocuklarının sorunlarına odaklanarak yerelden çözüm üretmeye yönelik toplantılar, Kasım 2024’ten bu yana düzenli olarak yapılıyor. Kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, çocukların karşılaştığı zorlukları aşmak için bir araya gelerek mahalle bazlı çözüm önerileri geliştirdi.
Bu süreçte, topluluk sorunların kök nedenlerini analiz etti ve çözüm odaklı somut projeler önerdi. Ayrıca, yerel paydaşlarla yapılan çalışmalarda ihtiyaç analizlerine dayanarak stratejiler belirlenip çözümler oluşturuldu.
PROJELER KIZ ÇOCUKLARININ İHTİYAÇLARINA ODAKLANDI
Son toplantıda geliştirilen projeler, özellikle mevsimlik tarım işçisi çocukları için öğrenme telafi programları, mahallelerde Çocuk Ofisi kurulması, aileyi güçlendirici eğitimler ve kadınlara yönelik ruh sağlığı eğitimlerini kapsıyor.
Suna’nın Kızları’nın geliştirdiği projeler, 18 kamu kurumu, 9 yerel yönetim ve 8 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan çok paydaşlı bir yapının ürünü.
Psikologlardan sosyal hizmet uzmanlarına, eğitimcilere kadar geniş bir yelpazede uzmanlar bir araya gelerek çocukların daha iyi koşullarda büyüyüp gelişmesi için ortak çalışmalar yürütüyor.
HEDEF KIZ ÇOCUKLARININ GÜÇLENMESİ VE DESTEKLEYİCİ MAHALLELER
Suna’nın Kızları Genel Koordinatörü Burcu Gündüz Maşalacı, bu sürecin önemine vurgu yaparak, "Suna’nın Kızları olarak, kız çocuklarının gelişimini destekleyecek projeler üretiyor ve bunları yaygınlaştırıyoruz. Yerel aktörlerle birlikte, Şanlıurfa’da oluşturduğumuz bu topluluk, çocukların yaşadığı sorunlara yerel çözümler üretme kapasitesine sahip. Kamu, yerel yönetim ve sivil toplum işbirliğiyle çocuklar için kapsayıcı bir ekosistem yaratmak bizim en büyük hedefimiz" dedi.
Bu projelerin, kız çocuklarının güçlenmesine ve mahallelerde daha destekleyici bir ortamın kurulmasına katkı sağlaması bekleniyor.
0 Yorum