Ordu’da 452 hafız için düzenlenen icazet töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye’nin Kur’an-ı Kerim’e verdiği önemin somut bir göstergesi olarak hafız sayısındaki artışa dikkat çekti. Erbaş, "Ülkemizde icazetnamesini almış 255 bin hafızımız var. Bir o kadar icazetnamesi bulunmayan hafızımız var. Nereden baksanız yarım milyon Kur’an hafızına sahip bir ülkeyiz." dedi.
Recep Kara Spor Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan Erbaş, dünya genelinde Tevrat ve İncil hafızlarının bulunmadığını, buna karşın Kur’an-ı Kerim hafızlarının milyonlarla ifade edildiğini vurgulayarak, "Dünyada ne Tevrat hafızı var, ne de İncil hafızı var ama milyonlarca Kur’an hafızı var." ifadelerini kullandı.
“MİHRAPLAR HAFIZLARLA ZENGİNLEŞECEK”
Diyanet teşkilatındaki hafız personel sayısına da değinen Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığında farklı unvanlarda görev yapan hocalarımızın 50 bine yakını hafız. 150 bine yakın hocamızın 50 bine yakını hafız hocalarımız. Hamdolsun. İnşallah sizler de eğitimlerinizi tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının mihraplarını, minberlerini, kürsülerini ya da Kur'an kurslarımızın sınıflarını hafızlığınızla zenginleştireceksiniz. Hafız hocalarımız mihrapta, hafız hocalarımız minberde ve Kur’an kurslarında olacak." dedi.
TÖRENE YOĞUN KATILIM
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hafızların çeşitli sureleri okuduğu törende, 452 hafıza icazet belgeleri takdim edildi. Törene Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Timur’un yanı sıra ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve hafızların aileleri katıldı.
Kaynak: Haber Merkezi
0 Yorum