İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, hesaplarında 1 milyar 150 milyon TL'lik işlem hacmi bulunan dolandırıcılık şebekesinin çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, örgüt elebaşı H.Ö. dahil 20 şüphelinin tamamının yakalanarak tutuklandığını duyurdu.
Aydın Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Aydın, Muğla, İzmir, Antalya ve İstanbul’da 27 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Yapılan incelemelerde şüphelilerin, tatil rezervasyonu yaptırmak isteyen vatandaşların kart bilgilerini ele geçirdikleri, bu kartlarla elde ettikleri gelirleri ise "şirinleme yöntemiyle" kendi hesaplarına aktardıkları tespit edildi. Ayrıca paravan şirketler aracılığıyla taşınmaz alım satımı yaparak kara para akladıkları da belirlendi.
MASAK verilerine göre, suç örgütünün toplam 1 milyar 150 milyon TL’lik bir para trafiğini yönettiği ortaya çıktı. Operasyonlarda çok miktarda döviz, çok sayıda cep telefonu, tablet ve dijital materyale el konuldu. Ayrıca örgüte ait 484 banka hesabı ile birlikte 201,5 milyon TL değerindeki 16 taşınmaz, 14 araç ve 1 şirkete el konuldu.
Şüpheliler hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından adli işlem başlatıldığı bildirildi.
0 Yorum