Terörsüz Türkiye" diye adlandırılan sürece ilişkin TBMM'de kurulan ve 48 üyeden oluşan komisyon ilk toplantısını bugün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yaptı.
KOMİSYONUN İSİM VE İŞLEYİŞ ŞEKLİ ELE ALINDI
Komisyonun ilk toplantısında, komisyonun ismi ve işleyiş şekli ele alındı. Komisyon üyelerinin görüş ve önerileri masaya yatırıldı.
Meclis Başkanı Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından siyasi parti temsilcileri komisyonda, görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.. Toplantıda ayrıca, komisyonun çalışma usul ve esasları ile prensiplerinin belirlenmesi hedefleniyor.
Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yarım asırdır milletimizin başına bela olmuş terör illetinden kurtulmak için tarihi bir dönüm noktasına geldik. Ülkemizin önünü tıkayan karanlık dönem milletimizin feraseti ve devletimizin kararlılığıyla geride kalıyor.” İfadelerini kullandı.
KOMİSYON KİMLERDEN OLUŞUYOR?
51 üye olarak planlanan komisyona İYİ Parti üye vermemişti. Böylelikle komisyonda 48 üye yer aldı. Partilerin komisyona gönderdikleri üyeler şu isimlerden oluşuyor:
AK Parti: Abdulhamit Gül, Mustafa Şen, Kürşad Zorlu, Hüseyin Yayman, Cüneyt Yüksel, Sunay Karamık, Selami Altınok, Kemal Çelik, Mehmet Sait Yaz, Mahmut Atilla Kaya, Şengül Karslı, Mehmet Şahin, Ayşe Böhürler, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Tahir Akyürek, Ali Kıratlı, Cevahir Asuman Yazmacı, Gökhan Diktaş, Burhan Kayatürk, Abdurrahman Babacan ve Ersan Aksu
CHP: Murat Emir, Okan Konuralp, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Türkan Elçi, Turan Taşkın Özer, Oğuz Kaan Salıcı, Murat Bakan, Gökçe Gökçen, Mehmet Salih Uzun.
DEM Parti: Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç ve Cengiz Çiçek.
MHP: Feti Yıldız, Levent Bülbül, Halil Öztürk ve Yücel Bulut.
Yeni Yol Partisi: Bülent Kaya, Emin Ekmen, Mustafa Bilici.
HÜDA-PAR: Zekeriya Yapıcıoğlu.
TİP: Ahmet Şık.
Yeniden Refah Partisi: Doğan Bekin.
EMEP: İskender Bayhan.
Demokrat Parti: Haydar Altıntaş.
DSP: Önder Aksakal.


0 Yorum