reklam alanı

Marmara bunu da hissetti! Deprem uzmanından çarpıcı sındırgı yorumu

Balıkesir Sındırgı’da yaşanan depreme dair değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, sarsıntının oluş nedenini ve fay hattının üretebileceği en yüksek deprem büyüklüğünü açıkladı.

Marmara bunu da hissetti! Deprem uzmanından çarpıcı sındırgı yorumu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul dahil Marmara Bölgesi’nin geniş bir kesiminde hissedildi. Depremde 1 kişi yaşamını yitirirken, 29 kişi ise yaralandı.

AFAD, ana depremin ardından bölgede 100'ü aşkın artçı sarsıntının meydana geldiğini bildirdi.

ÜŞÜMEZSOY’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Balıkesir Sındırgı’da yaşanan depreme ilişkin Sözcü TV’ye değerlendirmelerde bulundu. Özlem Gürses’in sunduğu Para Politika programına telefonla bağlanan Üşümezsoy, depremin Simav Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini ve bunun sürpriz bir durum olmadığını ifade etti.

Üşümezsoy, Simav Dağı’nın yükselmekte olduğunu, bu yükselmeye karşılık Simav Ovası’nın çöktüğünü ve bu jeolojik hareketlerin sonucunda depremin meydana geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, yaşanan depremin olağan bir fay kırılması sonucu ortaya çıktığını belirterek, bölgede yaklaşık 20-25 kilometrelik bir fay hattının kırıldığını ifade etti. Bu tür fayların en fazla 6.4–6.5 büyüklüğünde depremler üretebileceğini vurgulayan Üşümezsoy, daha büyük depremlerin meydana gelmesi için en az 80 kilometrelik bir fay hattının kırılması gerektiğine dikkat çekti.

Marmara bunu da hissetti! Deprem uzmanından çarpıcı sındırgı yorumu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.