Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye düzenlenen konser operasyonu sonrası basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Başkan Yavaş, belediyeye yönelik konser operasyonu ve iddialara ilişkin, Konserle ilgili benim savunacak hiçbir şeyim yok, pahalı yapmışlarsa cezasını çekerler ama yapmamışlarsa aklanırlar. İfadeye çağırdığınızda gelmediler mi?” dedi.
BAŞKAN YAVAŞ: KONSERLE İLGİLİ BENİM SAVUNACAK HİÇBİR ŞEYİM YOK
Başkan Mansur konuya ilişkin açıklamasında, “Konser işiyle ilgili defalarca kez açıklama yapmıştık. Geçmişe yönelik bütün konserleri tek tek incelettik. Bizim yaptığımız teftişte bir kamu zararı çıkmadı. Mülkiye müfettişleri burada incelemeler yaptılar. Mülkiye heyeti bilirkişi heyeti oluşturdular. Bunların ben uzmanlık alanının bu konuyla alakası olmadığını tespit ettim. Ortaya çıkan tutarı nasıl belirlediler bilemiyoruz. Konserle ilgili benim savunacak hiçbir şeyim yok, pahalı yapmışlarsa cezasını çekerler ama yapmamışlarsa aklanırlar. Sabaha karşı gözaltına alındılar, kaç yıldır çalışıyorlar. İfadeye çağırdığınızda gelmediler mi? Artık bu usulün Türkiye'den kalkması lazım. Belediye başkanlarımıza da aynı muamele yapıldı.” ifadelerini kullandı.


0 Yorum