Şanlıurfa'da babadan oğula 30 yıldır devam eden gelenek...

Şanlıurfa'da babadan oğula 30 yıldır devam eden gelenek...

Şanlıurfa’da, babalarından kalan tirit geleneğini 30 yıldır sürdüren Topal ailesi, bu bayramda da sabah namazı sonrası 7 bin kişiye tirit ikram edildi.

Şanlıurfa'da babadan oğula 30 yıldır devam eden gelenek...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER I Hz. İbrahim peygamber döneminden kaldığı ifade edilen yöresel tirit yemeği, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram namazı sonrası ikram edilmeye devam etti.

Topal ailesi, aile büyüklerinin mirasını yaşatarak geleneksel tirit geleneğini sürdürmeye devam ediyor. 

Aile fertlerinden Hacı Müslüm Topal, tirit yapımına arife gününden başladıklarını belirtti. 

İçindeki kuzu eti, ekmek, yoğurt ve bol sarımsağıyla yıllardır Şanlıurfa’da bayram sabahlarının geleneksel lezzetlerinden biri olan tirit, bu bayramda da ikram edilerek yaşatılmaya devam etti.

Büyük kazanlarda hazırlanan tiritten yemek isteyenler, bayram namazı sonrası uzun kuyruklar oluşturdu. İkram edilen tirit karşısında vatandaşlar, Topal ailesine teşekkür etti. 

Şanlıurfa'da babadan oğula 30 yıldır devam eden gelenek...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.