kaynak olarak ekleyin
UEFA Uluslar Ligi'nde üst üste alınan başarısız sonuçların ardından A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella'nın geleceği tartışma konusu olurken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kulisleri hareketlendiren bir hamleye hazırlandığı öne sürüldü.
Gazeteci Yakup Çınar'ın iddiasına göre TFF, ay-yıldızlı ekibin başına teknik sorumlu olarak Arda Turan'ı getirmeyi planlıyor.
ÇİFTE GÖREV FORMÜLÜ: HEM MİLLİ TAKIM HEM SHAKHTAR DONETSK
Gündeme bomba gibi düşen kulis bilgisinin en dikkat çeken ayrıntısı ise teklifin içeriği oldu. İddiaya göre TFF yönetimi, Arda Turan'ın halihazırda çalıştırdığı Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'teki görevini bırakmadan A Milli Takım'ı da eş zamanlı yönetebileceği "çifte görev" modeli üzerinde duruyor. Federasyonun, genç teknik adama her iki takımı aynı anda çalıştırabileceği esnek bir formülle resmi teklif sunmaya hazırlandığı belirtildi.
ULUSLAR LİGİNDE SIFIR ÇEKİLDİ, KREDİ TÜKENDİ
A Milli Takım'ın son dönemdeki form grafiği eleştirilerin odağında yer alıyor. UEFA Uluslar Ligi'nde mücadele ettiği ilk 4 karşılaşmanın tamamından mağlubiyetle ayrılan ay-yıldızlılar, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.
Saha sonuçları ise şu şekilde yansıdı:
Türkiye 0 - 1 Fransa (Saha)
Türkiye 1 - 4 İtalya (Saha)
Belçika 3 - 0 Türkiye (Deplasman)
İtalya 3 - 1 Türkiye (Deplasman)
Grupta oynadığı 4 maçta kalesinde 11 gol gören ve yalnızca 2 kez rakip fileleri havalandırabilen ay-yıldızlı ekip, henüz puanla tanışamadı.
SON 7 MAÇTA 6 MAĞLUBİYET
A Milli Takım'daki kötü gidişat yalnızca Uluslar Ligi ile sınırlı kalmadı. Son 7 resmi ve özel müsabakada sahadan 6 kez yenilgiyle ayrılan A Milli Takım, bu süreçteki tek galibiyetini ABD karşısında 3-2'lik skorla alabildi.
Eleştirilerin odağındaki İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella ile yolların ayrılması gündemdeki yerini korurken, gözler TFF yönetiminin Arda Turan hamlesi için atacağı resmi adıma çevrildi.
Kaynak: HABER MERKEZİ


0 Yorum