kaynak olarak ekleyin
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuoyunda fon işlemleri usulsüzlüğü iddiasıyla gündeme gelen kriz hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda milletvekillerini bilgilendirdi.
Sermaye piyasalarının ve ülke ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu, herhangi bir sistematik riskin bulunmadığını belirten Yılmaz, usulsüzlük iddialarına konu olan fonlarda hak sahiplerine yapılacak ödeme takvimini ve tasfiye sürecinin detaylarını açıkladı.
YILMAZ: 17 FONDA ÖDEMELER YARIN BAŞLIYOR
Tasfiye süreçlerinin hızla başlatıldığını ifade eden Cevdet Yılmaz, olağan tasfiyeye tabi tutulan portföy şirketlerindeki yatırımcılara ödemelerin hemen başlanacağını bildirdi. Yılmaz, konuya ilişkin şunları kaydetti:
"A1 Capital, Bulls ve Pardüs'ün olağan tasfiyeleri yapılacak. Bu şirketlerin 17 fonunda yer alan 43 bin 643 yatırımcıya ödemeler yarın itibarıyla başlayacaktır. Ödemeler Ekim ayı içinde tamamlanacak ve 1 milyon TL'ye kadar ara ödeme gerçekleştirilecektir. Yatırımcılarımızın sonraki hakları ise saklı kalacaktır."
“SUÇLULAR HESAP VERECEK”
Sürecin tam bir şeffaflık içinde yürütüleceğini ve manipülasyonlara izin verilmeyeceğini belirten Yılmaz, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Vatandaşlarımızın hakkı sonuna kadar korunacak. Haksız kazanç sağlayan veya hukuk dışı eylemlerde bulunan kim olursa olsun yargı önünde hesap verecek ve sonuçlarına katlanacaktır. Ancak aceleci ve bilgiye dayanmayan yaklaşımlarla hiç kimseyi haksız yere töhmet altında bırakmayacağız. Manipülatörlere ve spekülatörlere karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."
Kaynak: HABER MERKEZİ


0 Yorum