Her bir çizgisinde ters lale fidanı gizli! Şanlıurfa'da sergilenecek

Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla 25 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında Sultan Adler’in “lale kız” heykelleri de 58 Meydanı’nda sergilenecek.

Her bir çizgisinde ters lale fidanı gizli! Şanlıurfa'da sergilenecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2024 yılında 16 şehirde düzenlenecek. Bu şehirlerden biri de Şanlıurfa olacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 25 Mayıs ve 2 Haziran 2024 tarihleri arasında Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenecek. 

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında, konserler, sergiler, tiyatro oyunları, söyleşiler ve atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. 

Sergilenecek eserlerden biri de Almanya doğumlu sanatçı Sultan Adler’in “lale kız” heykelleri.

Sultan Adler’in ters lale heykelleri, Anadolu’nun bir temsiliyken biçimsel olarak ise zarif bir kadın silüetini yansıtıyor. Sanatçının heykellerindeki kadın figürünün yüzü ve saçları ters lale yapraklarıyla temsile kavuşuyor. Anadolu kadınını farklı bir perspektiften çağdaş bir yorumla yeniden imgeleştiren lale kız heykelleri festival tarihleri boyunca Şanlıurfa’da 58 Meydanı’nda sergilenecek.

SULTAN ADLER

Her bir çizgisinde ters lale fidanı gizli! Şanlıurfa'da sergilenecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.