Kira artışlarına yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Mehmet Şimşek iddialara nokta koydu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışlarına yüzde 25 sınırının devam edip etmeyeceğine ilişkin net konuştu. Şimşek, "Devam etmesi için bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kira artışlarına yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Mehmet Şimşek iddialara nokta koydu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA-  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında enflasyon ve kira artışlarında yüzde 25 sınırına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ekonomi programının çalıştığını belirten Bakan Şimşek, “İç talepte bir yumuşama var, net ihracatın etkisi olumluya dönmeye başladı, büyümede bir dengelenme var. Türkiye'nin dış açığında neredeyse yarı yarıya bir düşüş var, önemli dengesizliklerden biri bu sayede giderilmiş oldu. Temel dengesizlikleri giderme anlamında program çalışıyor. Risk priminin düşmesi aslında programının çalıştığını gösteren bir gösterge" dedi. 

 

ENFLASYONUN SEYRİ

Enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını ifade eden Bakan Şimşek, “Bu sene bir yere düşürdükten sonra geri çekilmeyeceğiz, tek haneye düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Enflasyon düştükçe bu ülke sürdürülebilir bir büyüme patikasına girecek. Önümüzdeki 12 ay içinde enflasyon çok büyük ihtimalle 30'un altına düşecek” ifadelerini kullandı.

 

KİRA ARTIŞINDA YÜZDE 25 SINIRI DEVAM EDECEK Mİ?

Kira artışlarında yüzde 25 sınırının devam edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Şimşek, ”Devam etmesi için bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum, etmesi yönünde yapılan bir çalışma da yok. Büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum” yanıtını verdi.

 

KDV'DE SON DURUM

Mehmet Şimşek, KDV'de de herhangi bir artış öngörmediklerini belirterek, “Para politikası, maliye politikası ve gelirler politikası ahenkli bir şekilde çalışıyor. Yaz aylarında sadece baz etkisiyle değil, sadece kur destekleyici olduğu için değil, şartlar daha elverişli olduğu için değil; para, maliye ve gelirler politikası daha sıkı olduğu için enflasyonun düşmemesi mümkün değil” diye konuştu. 

Kira artışlarına yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Mehmet Şimşek iddialara nokta koydu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.