Reklam Alanı

BU ŞEHRİN SORUNLARI HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDADIR

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Şanlıurfa, insanlık tarihinin başlangıç merkezi, tarih ve medeniyetlerin beşiği, köklü bir tarihe ve kültüre sahip bir şehirdir. Ancak İnsanlığa ışık tutmuş bir şehirde hala çarpık kentleşme ve şehrin gelişimi ve geleceğiyle ilgili kaygılarımız devam ediyorsa bu işte ciddi sorunlar var demektir. 

Şanlıurfa'nın şehircilik sorunlarının başında, plansız ve çarpık kentleşme gelmektedir. Şehir, tarihi dokusuna ve doğal çevresine uygun olmayan şekilde gelişiyor. Bu durum, şehrin yaşanabilirliğini ve sürdürülebilirliğini tehdit etmektedir.

 Şanlıurfa'nın şehircilik sorunlarını çözmek için, bu konuda özellikle şehir plancıları, mimarlar, inşaat mühendisleri ve çevre mühendisleri gibi önemli eğitim almış insanların düşünce ve görüşlerini mutlaka esasa alıp dikkat etmek zorundayız.

Ancak, maalesef Şanlıurfa'da bu konuda çok büyük bir eksiklik var. Şehrin kaderini belirleyecek projeler, halkın görüşünü almadan, sadece siyasetçilerin kendi kafalarında kurguladıkları saçma sapan imar çalışmaları bu şehri maalesef yaşanmaz hale getiriyor.  Bu da şehrin vizyonunu ve gelişimini olumsuz yönde etkiliyor.

 Özellikle son yıllarda Şanlıurfa'da yaşanan çarpık kentleşme, bu durumun en bariz göstergelerinden biri. Şehrin tarihi dokusu ve kültürel değerleri hiçe sayılarak inşa edilen ucube binalar, Şanlıurfa'nın tarihi kimliğine de büyük zarar veriyor.

Bu şekilde, özellikle siyasetçilerin "Ben yaptım oldu" mantığı ile hareket ederek Şanlıurfa'ya ucube binalar kazandıran ve "modern bir şehir inşaa ettik" gibi sloganik ve hamaset kokan sözlerle bizleri de manipüle etmek isteyen siyasetçileri tarih önünde herkes yargılayacaktır. Hatta siyasetçilerin bugün imar planı verdikleri ve şehri yaşanmaz bir kaos haline getirdikleri beceriksizliklerini de çalışanlarına attıkları bir dönemi de asla unutmayacağız.

Biz bu şehirde yaşıyorsak, hep birlikte insan gibi sonradan pişman olamayacağımız işlere imza atarak ilerlememiz gerekir. Bugün dere yatakları taşıyorsa, saçma sapan binalar yaparak şehir trafiğini aksatacak şekilde yollar yapıyorsak, bunun suçlusu bu şehirde kafa yoran, fikir üreten insanlara danışılmamasındandır.

Özellikle "sözde şehir konseyi" denilen ve hiçbir zaman şehirle alakalı fikir beyan etmeyen, siyasetçilerin arka bahçesi gibi hareket eden bir yapılanma asla bu şehri temsil edemez. Bana göre bu yönüyle şehirdeki aklıselim insanların kamuoyu oluşturarak fikir beyan etmeleri daha doğru olacaktır.

Şanlıurfa'nın zengin tarihine ve kültürüne sahip çıkmak, şehrin doğal güzelliklerini korumak, şehrin ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmek gibi konular, şehir planlamasında dikkate alınması gereken temel unsurlardır. Bu unsurların dikkate alınmadığı projeler ise şehrin gelişimine asla katkı sağlamayacaktır. Aksine, şehrin sorunlarını daha da derinleştirecektir.

Şanlıurfa'nın geleceğini düşünen herkes, şehrin kaderini değiştirecek projelerde söz sahibi olmalıdır. Bu projelerde şehrin geleceği için en iyisini düşünmek sadece belediye başkanlarının değil, seçilecek olan meclis üyelerinin şehirleşme konusunda teknik donanımlı siyasetçilerden olmalıdır. Çünkü bu şehrin geleceği hepimizin ortak sorumluluğundur.

Sonuç olarak, Şanlıurfa'nın şehircilik sorunlarının çözümü için, yaklaşan yerel seçimlerde adayların bu konudaki görüşleri seçim sonuçlarını belirleyen unsur olmalıdır. 

Vesselam...

BU ŞEHRİN SORUNLARI HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDADIR
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.