Reklam Alanı

KİME ÇALIŞIYORSUN

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

 

Bugünlerde Siyaseti meslek olarak gören kişilere en çok sorulan soru “Bu seçim kime çalışıyorsun” sorusudur. Soruyu soran” Bu seçim kim ne vaat etti sana ne söz aldın” diye soracağına “bu seçim kime çalışıyorsun” diye yumuşatır soruyu… 

Karşılık beklemeden, memleket sevdasıyla birinin peşinde olanı göremezsiniz. Varsa da onlara akıllı gözüyle bakılmaz. İş bitince ciddiye alınmazlar. Bunların Geceleri gündüzleri birbirine karışmıştır. 30-40 gün aynı takım elbiseyle dolaşıp uzun bir maratona girerler. Destekledikleri seçilirse memleket kurtulacak diye sevinirler. Lakin çoğu umduğunu bulamaz. Seçilen yüzlerine bile bakmaz. En başta bunlara sırtını çevirir. Artık kendilerine muhalefet ve aleyhte kulis yapma işi kalmıştır. 

Karşılık bekleyerek veya safça “Çalışanlar” bu koşuşturma içindeyken vatandaş bu seçimde hangi havada sizce?       

Açıkça söylemek gerekirse Şanlıurfa’da bu kadar iddiasız, sönük, beklentisiz bir seçim atmosferi olmuş mudur bilmem.  Tabi bu dediğim sabah akşam adayların peşinde olmayan çoğunluğun duygu durumu.

Adayların Proje diye sundukları kimseyi heyecanlandırmıyor. İnsanların vazgeçmişlik hali adayların ellerini rahatlatıyor. Seçmenin bir beklentisi yok. Adaylar, denenmişler ve aşağı yukarı ne yapacakları belli. Yukarıda da gördük aşağıda da havasında seçmen.

Urfa’nın kaderi bu herhalde. Farklı partilerde olmalarına rağmen hepsi aynı gibi. Bilindik simalar, aşina sesler. 

Bir tarafta şehri tanımayan, belediyecilik değil ideolojik amaçla seçime girenler, beri tarafta kulise alışmış, yüze ayrı arkadan ayrı tavırlı Urfalıların deyimiyle edğemler, seçimde kuzu, sonrasında kurt kesilenler, insanlarla iletişim problemli, kendisini doğru dürüst ifade edemeyenler, Öbür tarafta kendisini doğuştan yönetime talip görenler, siyasi erk elimde olsun onsuz yaşayamam diyenler, Şehir bana muhtaç, bensiz bir hiç diye düşünenler, bir yanda siyaseti geçim kaynağı görenler, öbür yanda Billboardlardaki  devasa fotoğraflarla ters orantılı  adaylar

Keşke şu belediye başkanları da Valiler gibi atansa diye iç geçiriyor insanlar. Gerçi mevcut sistemde de atanıyor diyeceksiniz. Önüne konulan adayları sen tayin etmiyorsun parti atıyor sen atananı seçiyorsun diyen de var. 

Çoğunluk derbi maç gözünde bakıyor seçime. Kim kimi yenecek, kim rüştünü ispatlayacak, kim alttan alta aşiretleri, cemaatleri, nerden alındığı belli olmayan kanaat önderi etiketi ile piyasada dolaşanları bağlayıp işi götürecek, kim boyunun ölçüsünü alacak, kim bak beni göstermediniz oh iyi oldu,bu size ders olsun diyecek. 

Şunları duyan var mı?

“Urfa-Suruç arası ölüm yolunun yapılması için çaba sarf edeceğim , Siverek’in il olması için kamuoyu oluşturacağım, İnsanlara ucuz arsa ve konut imkanı sağlayacağım, Belediyeyi arsa tüccarı yapmayacağım, İşsizliği çözeceğim, Selam vereni, yatırım için çivi çakmak isteyeni bağış adı altında yolmayacağım,  Uyuşturucuya engel olmak için üzerime düşeni yapacağım, Çarşıyı pazarı, trafiği zabıtamla düzene sokacağım, Viranşehir’in göbeğinden geçen uluslararası yolu şehir dışına çıkaracağım, alt yapı problemini çözeceğim, Suruç’un taban suyu meselesini halledeceğim, Eyyübiye’nin makus gecekondu kaderini yeneceğim, her katta 3 başkan yardımcılığını kaldıracağım,2 kat imarlı olan yere bağışla 7 kat kaçak yapı yaptırmayacağım ,Tarlalara bahçelere hafriyat yığıp işyeri haline getirtmeyeceğim, Uyuyan Haliliye’yi canlandıracağım, Dağeteği, Güzelyurt gibi, yıllardır imarı bitmiş bekleyen bir çok  yerin yollarını açacağım, alt yapısını çözeceğim .Her gelene Büyükşehir işimizi engelliyor demeyeceğim. Birecik’in Antep’e bağlanma isteğinin altta yatan sebeplerini bulup çözeceğim, Akçakale’nin, Harran’ın imar ve alt yapı problemlerini, geri kalmışlık görüntüsünü sileceğim, Harran ören yerindeki gecekonduları kaldıracağım, Bozova’yı- Halfeti’yi, Yaslıca’yı barajın nimetlerinden daha fazla yararlanacak şekilde Urfa’nın dinlenme ve  tatil yeri haline getireceğim, , Urfa’yı hakkettiği gibi tanıtacağım, değerlerinin bir bir elden gitmesine seyirci kalmayacağım, Tarım alanlarının betonlaşmasına seyirci kalmayacağım”

Bunlarla gelecek bunları yapabilecek zevat var mı? 

Var, merak etmeyin biz de yaparız bunları diyecekler.

Yapacağız diyorsunuz zaten hep siz varsınız. Ya iktidarsınız ya da muhalefet…Siz hep başroldesiniz niye yapmadınız, niye yapılması için gündem oluşturmadınız, niye yapılması için mecliste muhalefet görevini yerine getirmediniz, niye sesiniz çıkmıyor diye soran var mı?

Soran var diyorsunuz, Niye kimsenin haberi yok o zaman.

Boş verin en iyisi soru sormayalım. 

Didişmelerini seyredip zevk almaya bakalım. Nasıl olsa kaçınılmaz.

KİME ÇALIŞIYORSUN
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.