Urfa'da Filistin bayrağının renklerini içeren balonlar gökyüzünde

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları cuma namazı sonrası Türkiye’nin birçok şehrinde protesto ediliyor. Şanlıurfa’da da Dergah Camii’nde önünde namaz sonrası sivil toplum kuruluşlarının öncülük ettiği eylemde Filistinli çocuklar unutulmadı. “Gazze’de çocuklar okulda değil ya enkazda ya mezarda” yazılı pankart açılan eylemde Gazze’de ölen çocuklar için gökyüzüne balon bırakıldı, oturma eylemi yapıldı.

Urfa'da Filistin bayrağının renklerini içeren balonlar gökyüzünde

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Filistin’e yönelik saldırıları devam ediyor. 

Türkiye’nin birçok şehrinde ve Şanlıurfa’da bu saldırılar protesto ediliyor. Şanlıurfa’da Dergah Camii’nde Cuma namazı çıkışında yüzlerce vatandaş toplandı. 

Protestoya, STK temsilcileri, İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Attila, HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Polat, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun okudu.

Eylemde Filistinli çocuklar unutulmadı. “Gazze’de çocuklar okulda değil ya enkazda ya mezarda” yazılı pankart açılan eylemde Gazze’de ölen çocuklar için gökyüzüne balon bırakılırken, kalem silgi bırakıldı. 

Coşkun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Katil devlet İsrail’in mazlum Filistin halkına yönelik 75 yıldır uyguladığı sistematik soykırım planları her geçen gün şiddetini arttırmakta, mazlumların ahı arş-ı ala-yı inletmektedir. ABD’nin şımarık çocuğu Siyonist çete, tüm temel insan haklarını hiçe sayarak sivil yerleşim yerlerini, Pazar yerlerini, kampları, ve hatta hastaneleri bombalayabilmektedir. Üye ülkelerin hakkını koruması gereken BM’nin kontrolündeki okullar bile acımasızca bombalanmaktadır. Oralara sığınmış çoğu çocuk yüzlerce insan katledilmiş durumdadır. 25 günde 3 bini çocuk 8 bin insan öldürüldü. 18 bin insan yaralandı 600 binin üzerinde insan yerinden edildi. Bu saldırılar sonrasında Gazze Eğitim Bakanlığının eğitim döneminin çocukların çoğunun şehit olması sebebiyle sona erdiğini duyurması eğitimciler olarak yüreklerimizi dağladı. Bakmaya kıyamadığımız, eline diken batsa canımızın yandığı yavrularımızı, bebelerimizi toplu mezarlara dönüşen enkazlar altında, bedenleri parçalanmış şekilde kucağımıza verseler sessiz mi kalacaktık. Çocuklar uyurken sessiz kalınır dostlar, ölürken sessiz kalınmaz.”

Açıklama sonrası oturma eylemi yapıldı.

Topluluk İsrail aleyhine sloganlar atarak dağıldı. 

 

 

Urfa'da Filistin bayrağının renklerini içeren balonlar gökyüzünde

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.