3 kişi hayatını kaybetmiş 149 kişi yaralanmıştı! Urfa'da silahsız düğünler için harekete geçildi

Şanlıurfa Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır' adlı filmin galası düzenlendi.

3 kişi hayatını kaybetmiş 149 kişi yaralanmıştı!    Urfa'da silahsız düğünler için harekete geçildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Programda tüm Şanlıurfa halkına seslenen Vali Hasan Şıldak, herkesin empati kurarak bu soruna toplumsal duyarlılık göstermesini istedi.

Şanlıurfa il genelinde düğün ve benzeri organizasyonlarda havaya ateş açılmaması ve olası yaralanmaların, can kayıplarının önüne geçmek için hazırlanan 'İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır' adlı filmin galasına Vali Hasan Şıldak ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Vali Yardımcısı Erinç Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Mozaik AVM Konferans Salonunda düzenlenen galada ilk olarak Polis Memuru Ahmet Burak Çolak tarafından film ile ilgili bilgiler verildi. İl Emniyet Müdürlüğü olarak amaçlarının vatandaşları en doğru şekilde bilgilendirmek olduğunu belirten Polis Memuru Çolak, Vali Hasan Şıldak'ın bu konudaki tüm talimatlarına hassasiyetle yaklaştıklarını dile getirdi. Ardından hazırlanan kısa filmin gösterimine geçildi. 

VALİ ŞILDAK: ŞANLIURFA BİR HUZUR ŞEHRİDİR

Gösterimin sona ermesi ile birlikte tüm Şanlıurfa halkına seslenen Vali Hasan Şıldak, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın her zaman huzur şehri olarak anılmayı hak ettiğinin altını çizerek düğün ve benzeri organizasyonlarda silah kullanımının kesinlikle önüne geçmekte kararlı olduklarını ifade etti. Konu hakkında İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarına devam ettiğini ve kendilerine gelen tüm ihbarları hassasiyetle değerlendirdiklerini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak, "Filmin yapılmasında emeği geçen tüm isimleri tebrik ediyorum. Silah konusu ve yorgun mermi ile buna bağlı olarak sorumsuzluk ve bilinçsizlik, toplumumuz için sorun teşkil etmektedir. Ne yazık ki Cumhuriyetimizin 100. yılına geldiğimiz 2023 yılında hala ülkemizin farklı bölgelerinde bu olayları yaşıyoruz. Bu tür olaylarla alakalı rakamlara baktığımız zaman ise son 5 yılda ilimizde tam 149 kişinin yaralandığını görüyoruz. Bu vakaların 39'u 2022 yılında 40'ı ise bu yıl yaşanmıştır. Bu yıl özellikle yorgun mermi olayında rekor bir sayıya ulaşılmış. Yine bu yıl 3 vatandaşımızı kaybetmişiz. Bunlar çocuk yaşta vatandaşlarımız. O yüzden bu çalışmayı çok önemsiyorum ve böylesine toplumsal bir konuya hepimizin duyarlılık göstermesi gerekiyor. Şimdi vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; tüm Şanlıurfa’ya seslenmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşu ve tüm bileşenler olarak bu olayların önüne geçmemiz gerektiğinin farkına varmamız lazım. Herkesi empati yapmaya çağırıyorum. Biz devlet olarak bu vakaların faillerini Allah'a havale etmekle kalmıyoruz. Devlet olarak hukuk önünde onları yakalamaya ve yargılatmaya devam ediyoruz. Ancak bilinçlenmek de çok önemli. Bunun için Şanlıurfa olarak bu vakaların önüne geçmek için birlik içerisinde hareket edeceğiz. Ben tekrar filmin yapımında emeği geçen tüm isimlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Gala programı Vali Hasan Şıldak'ın filmde emeği geçenlere plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

3 kişi hayatını kaybetmiş 149 kişi yaralanmıştı! Urfa'da silahsız düğünler için harekete geçildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.