Urfa’da kadınlar geri dönüşümden para kazanıyor

Eyyübiye Belediyesi, kadın destek merkezleri sayesinde binlerce kadını sosyal ve ekonomik hayata dâhil ediyor.

Urfa’da kadınlar geri dönüşümden para kazanıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kadın destek merkezleri bünyesinde okuma yazma, biçki-dikiş, el sanatları, bilgisayar kurslarının yanı sıra çocuklar için de kreşin yer aldığı Eyyübiye Kadın Destek Merkezlerine devam eden kadınlar hem sosyal olarak gelişiyor hem de öğrendikleri meslekler sayesinde ekonomik hayata katılıyorlar.

Her yaştan kadının özel vakit ayırarak katıldığı Eyyübiye Belediyesi Şelale Kadın Destek Merkezinde başlatılan kurslarından biri ise, normalde çöp olarak değerlendirilen ağaç, kâğıt, plastik gibi geri dönüşüm malzemelerinin ustalıkla işlenerek gelir getiren ürünlere dönüştüğü küçük bir atölye olarak dikkat çekiyor. 

El sanatları kursunda öğrendikleri beceriler sayesinde geri dönüşüm mamulü sanat eserleri ortaya koyan kadınlar, ürettiklerini pazarlayarak aile bütçelerine de katkıda bulunuyorlar.

Daha önce eline iğne bile almamış kadınların biçki dikiş kursları sayesinde meslek sahibi olduğu Eyyübiye’de, yüzlerce kadın kendi makinelerini alarak evlerinde terzilik yapmaya başladı. Burada edindikleri meslek sayesinde çok sayıda genç kadın da özel sektörde iş bulma fırsatı yakaladı.

Urfa’da kadınlar geri dönüşümden para kazanıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.