Sevgililer Günü tarifesi! Hastalık ve akaryakıt zamları çiçek fiyatlarını uçurdu

ÖZEL HABER | 14 Şubat Sevgililer Günü yarın. Şanlıurfa’daki çiçekçilerin satış potansiyelinin büyük olduğu gün için hazırlıkları tamam. Sevgiliye kırmızı gül alınmasıyla özdeşleşen Sevgililer Günü’nde fiyatlar bu yıl fırlamış durumda. Esnaf fiyat artışını artan maliyet ve gülleri vuran hastalığa bağlıyor. Kentte bir kırmızı gülün fiyatı 60 TL’den başlıyor. Orkidenin ücreti ise bin liraya dayanmış.

Sevgililer Günü tarifesi!  Hastalık ve akaryakıt zamları çiçek fiyatlarını uçurdu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Her yıl Şubat’ın 14’ünde kutlanan Sevgililer Günü yarın. 

Şanlıurfa’da çiçekçiler talebi karşılamak için şimdiden son günlerde yoğun mesai içerisinde. Bu özel günde ürün yelpazesini geniş tutun çiçek satıcıları, hazırlıklarını günler öncesinden hazırlamış durumda. Ancak geçen yıl 6 Şubat depremleri nedeniyle kapalı olan çiçekçileri bu yıl da artan maliyetler olumsuz etkiledi. 

Sevgililer Günü’nde bu yıl en çok talep gösterilen ürün kırmız gül ve papatya buketleri.

Kırmızı gülün tanesi 60 liraya satılırken, orkidenin fiyatı bin liraya dayanmış durumda. 

Sedat Güllü

GÜLLÜ: HERKES SEVDİĞİNE BİR GÜL ALSIN

Haliliye’de çiçekçi dükkanı işleten Sedat Güllü, 14 Şubat’taki yoğunluğun geçmiş yıllara göre azaldığına vurgu yaptı. Gazete İpekyol’a konuşan Güllü, “Ulaşım, çiçeklerdeki hastalık ve akaryakıt zamları gibi nedenlerden dolayı ürünlerimizi yarı yarıya azaltmak zorunda kaldık. Geçen yıl zaten depremden dolayı kapalıydık. Bu yıl da fiyatlar yüksek olduğu için durağan geçiyor. Canlı çiçeklerimizi şehir dışından getiriyoruz. Yakıt fiyatları ve maliyetler çok yüksek olduğundan dolayı bunlardan da fiyatlara yansıyor. Sevgililer Günü’nde bin tane getiriyorsak, maliyetlerden dolayı yarı yarıya düşürdük” dedi. 

Bu yıl güllere hastalık geldiğini belirten Güllü, “Bu sene güllerde hastalık var, bu da fiyatlara yansıdı. Gül üretiminde bir azalma olduğu için fiyatlar da ister istemez yükseliyor” diye konuştu. 

Sedat Güllü, gelen çiftlerin en çok gül tercih ettiğini anlatarak, “Bütçelerine göre bir tane alıp giden de var, 100-150 tane alan da var. Gülden sonra daha uygun ve güzel görünümlü bir buket papatya tercih edebiliyorlar. Herkes sevdiğine bir gül alsın" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Emin Avcı

AVCI: SİPARİŞLER YARI YARIYA DÜŞTÜ

Çiçekçi Mehmet Emin Avcı da artan maliyetlerin çiçekçileri zor durumda bıraktığını söyledi. 

Avcı bu yıl yoğunluk yaşasalar da fiyatların yüksek olduğunu dile getirdi. 

“Artan maliyetlerden dolayı 100 tane sipariş vermek yerine 50 tane sipariş veriyoruz” diyen Avcı, şunları söyledi:

“Ürünlerimizi yarı yarıya azalttık. Geçen yıl 45 TL olan gülün tanesi bu yıl 60 TL.  Gelen müşterilerimiz bütçelerine göre alışveriş yapıyor. Orkideler de 850 TL’den başlıyor. Renklerine göre ise, mavi orkide 1200, mor ve beyaz orkide 850 TL."

Hüseyin Ertaş

ERTAŞ: BÜTÇELERİNE GÖRE ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR

Çiçekçilerden Hüseyin Ertaş da maliyetlerden dolayı fiyatların yüksek olmasına rağmen siparişlerinde hareketlilik olduğunu vurgulayarak, “Fiyatlar ne kadar olursa olsun müşterilerimiz gelip kendi bütçelerine göre alışveriş yapıyorlar. Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 80 arttı nerdeyse. Çiftlerimiz genellikle kırmızı gül, nergis ve orkide tercih ediliyor” dedi.

Sevgililer Günü tarifesi! Hastalık ve akaryakıt zamları çiçek fiyatlarını uçurdu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.