'Üzgünüm, Öfkeliyim, Kırgınım...' Özel okuldan öğretmene isyan ettiren teklif!

Bir öğretmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile binlerce meslektaşının yaşadığı sıkıntılara tercüman oldu. "Gerçekten çok öfkeli ve kırgınım. Öğretmen olarak asgari ücretin bile altında maaş teklifleri alıyoruz. İşe ihtiyacı olduğu için bu şartları kabul edip çalışan insanlar da var ne yazık ki. Artık tüm bunlara dur demek adına kendi tecrübemi paylaşıyorum. Sizler de bu videoyu paylaşarak destek olur musunuz?" sözleriyle paylaştı.

'Üzgünüm, Öfkeliyim, Kırgınım...'  Özel okuldan öğretmene isyan ettiren teklif!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir öğretmen, özel okulda kendisine teklif edilen maaşla ilgili çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Öğretmenin paylaştığı videoda bahsettiği asgari ücretin yaklaşık üçte biri değerinde maaş teklifinde bulunulması sosyal medyada tepkilere yol açtı. İş görüşmesi sırasında kendisine her gün çalışma karşılığında 6 bin 500 TL teklif edildiğini anlatan öğretmen duruma "Çok kırgınım, üzgünüm ve öfkeliyim." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Öğretmen yaptığı paylaşım ile binlerce meslektaşının yaşadığı sıkıntılara tercüman oldu. Paylaşımını, "Gerçekten çok öfkeli ve kırgınım. Öğretmen olarak asgari ücretin bile altında maaş teklifleri alıyoruz. İşe ihtiyacı olduğu için bu şartları kabul edip çalışan insanlar da var ne yazık ki. Artık tüm bunlara dur demek adına kendi tecrübemi paylaşıyorum. Sizler de bu videoyu paylaşarak destek olur musunuz?" sözleriyle aktardı.

Özel okullarda son dönemlerde daha da vahim bir hal alan tablo, bir kez daha gün yüzüne çıktı. İş görüşmesine giden ve görüşme sırasında kendisine yapılan teklifleri anlatan öğretmen şunları kaydetti:

"Bugün bir özel anaokulu ile görüşmeye gittim, bu okul Eskişehir'de ve okulun şartları şu şekilde: İlk 3 ay sizi deneme süresinde tutuyor, saat 12.00 ve 16.00 saaatleri arasında. Hafta sonu dahil çalışmanızı istiyor ve buy süreçte tüm eğitim planlamaları size ait ve hafta sonunda da 4 farklı atölye planlayıp yürütmenizi istiyor. Ve tüm bunların karşılığında da size aylık sadece 6 bin 500 TL vereceğini söylüyor, 3 ay boyunca. Ve ben 3 aylık bir deneme süresini çok fazla olduğunu söylediğimde de sağolsunlar bunu bir aya düşürdüler. Yani 1 ay boyunca haftanın 7 günü, 6 bin 500 liraya çalışmam teklif edildi bana. Tabii bu deneme sürecinde eğer mesleğe layık görülürsem de asgari ücretle çalışmaya devam edebiliyorum. Bunun yanında da biliyorsunuz bizim alanda işte bir sürü yerden alınan sertifika var, eğitim yaklaşımlarıyla ilgili. İşte X yerden şu sertifikası, Montessori sertifikası, Waldor sertifikası bunlar çok meşhur oldu artık herkes sertifikayla öğretmen oluyor. Ve okul müdürü benim bu sertifikaları almamı istedi, ben Gazi Üniversitesi mezunuyum, ben zaten üniversite eğitimim boyunca tüm yaklaşımları gördüm. İki saatlik bir video izleyerek para karşılığında sertifika alarak bir şeyler öğrenmeye ihtiyacım yok. Ama okul velilere göstermek için, sitesine koymak için buna ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Özet olarak ben çok üzgünüm, çok kırgınım çok öfkeliyim hem mesleğimin bu kadar değersizleştirilmesine hem de en iyi şartlarda asgari ücretlerle çalışıyor olabilmemize. Yani şu an bir öğretmene 6 bin 500 lira aylık maaş teklif edilebiliyor bu ülkede."

'Üzgünüm, Öfkeliyim, Kırgınım...' Özel okuldan öğretmene isyan ettiren teklif!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.