Şanlıurfa'da PKK/PYD operasyonu: Belediye meclis üyesi adayları da tutuklandı!

Şanlıurfa'da PKK/PYD terör örgütüne yönelik bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, çeşitli silahlar, patlayıcılar, iletişim cihazları ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının da bulunduğu 17 şüpheli de tutuklandı.

Şanlıurfa'da PKK/PYD operasyonu: Belediye meclis üyesi adayları da tutuklandı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Operasyon, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. 

PKK/PYD şehir yapılanması mensuplarının yakalanması amacıyla başlatılan çalışmada, şüphelilerin 2 ayrı grup halinde faaliyet yürüttüğü belirlendi. Bir grup güvenlik güçlerine ait karakol ve kontrol noktalarında keşif yaparken, diğer grup terör örgütünün üst yönetimi tarafından verilen emir ve talimatlar doğrultusunda suikast hazırlığı yapıyordu.

Bilgiler neticesinde harekete geçen ekipler 600 personelin katılımıyla ilçeler Haliliye ve Eyyübiye ile Suruç ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.

Operasyon sonucunda aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı ve 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise yer altı görüntüleme cihazı, dedektör, mayın ve bomba arama köpekleri, ruhsatsız tabanca, av tüfeği, cep telefonları, bilgisayarlar, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, mermiler, cripto para üretim cihazı ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında DEM Parti Suruç ilçe yöneticisi Nazlı Binici ile 4 DEM Parti Suruç Belediye Meclisi üyesi adayı ile bir doktor ve bir öğretmenin de bulunduğu 17 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Adliyede toplanan partililer tarafından zılgıt ve alkışlar eşliğinde nöbetçi hakimliğine çıkarılan 17 şüpheli tutuklandı.

Şanlıurfa'da PKK/PYD operasyonu: Belediye meclis üyesi adayları da tutuklandı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.