Fiyatı ikiye katlandı! Tatlı bayramın acı gerçeği

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı geldi çattı. Bayram şekerleri de tezgahlardaki yerini aldı. İğneden ipliğe gelen zamlardan şeker fiyatları da nasibini almış durumda. Geçen yıl kilosu 50 lira olan bayram şekerleri bu sene 100 liradan satılıyor. Fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların alım gücü düşerken, esnaf da satışlarda durgunluk yaşıyor.

Fiyatı ikiye katlandı!  Tatlı bayramın acı gerçeği

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çarşı ve pazarda bayram hareketliliği gözleniyor. 

Bayramın vazgeçilmezi olan şekerler de tezgâhta yerini aldı. Şehirde her yıl olduğu gibi bu yıl da marketlerde ve kuruyemişçilerde şeker, lokum stantları kuruldu. Birbirinden farklı renkleri ve tatları oluşturan şeker ve lokum tezgâhlarda alıcılarını bekliyor.

Ancak şeker fiyatları bu yıl vatandaşların ağzının tadını kaçıracak. Kilosu geçen sene 50 liradan satılan şekerin fiyatı bu yıl 100 liraya yükseldi.

Kentteki bu yüksek fiyat, bayram alışverişini zorlaştırırken, vatandaşların alım gücünü olumsuz etkiledi. Gazete İpekyol mikrofonlarına konuşan esnaf ise yüksek fiyatlar nedeniyle bekledikleri talebi görememekten şikayet etti.

 

BASAR: SATIŞLAR DURMA NOKTASINA GELDİ

Kent merkezindeki tarihi çarşılardan birinde bayram şekeri satışı yapan esnaf Neslihan Basar, fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların talebinin düşük olduğunu belirtti.

Çarşıda kuru kalabalık olduğunu vurgulayan Basar, vatandaşların artık fiyat sormak içi çarşıya geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Fiyatlar geçen yıla göre yüksek. Milletin alım gücü yok. Satışlar durma noktasına geldi. Sadece şekerleme değil genel olarak çarşıda hareket yok. Çarşı kalabalık ama kuru kalabalık. Bütün çarşıda durgunluk hakim. Vatandaş fiyat sorup geçiyor.“

 

EN UCUZ ÜRÜN 75 TL

“En ucuz ürünün kilogramı 75 TL” diyen Basar, konuşmasını söyle sürdürdü:

“Geçen yıla göre fiyatlar çok arttı. 50 TL’ye sattığımız ürün şimdi 100 TL. Biz de tedarikçilerden öyle alıyoruz. Yoğunluk var ama satış yok. En çok şeker ve lokum satıyoruz. En ucuz ürünün kilogramı 75 TL. Vatandaş 20 TL’ye bir şey almak istese veremiyoruz. En asgari 50 TL’ye ürün alması lazım. 200 TL’ye kadar çıkıyor. “

DİL: UCUZ OLAN ŞEKER ÇEŞİTLERİ TERCİH EDİLİYOR

Esnaf Ömer Dil ise vatandaşların özellikle kaliteye bakmayıp ucuz olan ürünlere yöneldiğini belirterek,” Satışlarımız geçen yıla göre düşük. Geçen yıl 40 TL’ye sattığımız ürün şimdi 85 TL. Aynı marka, aynı kalite. İki katı falan yükselme var. En çok tercih edilen ürünlerimiz çikolatalı şekerler. Özellikle ucuz olan şeker çeşitleri tercih ediliyor. Özel markalı şekerler tercih edilmiyor. Vatandaş artık fiyatı düşük olanı alıyor.“ dedi.

 

“GEÇEN YIL 3 KİLO ALAN BU YIL 1 BUÇUK KİLO ALIYOR”

Vatandaşın alım gücünün düştüğünü sözlerine ekleyen Dil, ”Şu an aroma çeşidi olarak 11-12 çeşit şeker var. Bayrama doğru bir hareketlilik bekliyoruz. Ama şimdilik bir şey yok. Geçen yıla göre bu yıl çok daha düşük. İnsanların bütçesi artık yetmiyor. Her zaman fiyat yükseliyor. Geçen yıl 3 kilo alan bu yıl 1 buçuk kilo alıyor. Alımlar düştü. Fiyatların yükselmesi ister istemez etkiliyor.” diyerek konuşmasını tamamladı.       

 

ULUSOY: 2 KİLO ŞEKER, 2 KİLO LOKUM ALDIM 700 TL

Bayram şekeri almaya gelen vatandaş Fuat Ulusoy ise fiyatların pahalı olduğunu kaydetti. Budak, “Bayram alışverişi için çarşıya çıktım bugün. Emekli bir vatandaşım aldığım maaş belli. Bugün 2 kilo şeker, 2 kilo lokum aldım 700 TL para ödedim. Diyecek başka bir şey yok.” diye konuştu.

Fiyatı ikiye katlandı! Tatlı bayramın acı gerçeği

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.