Şanlıurfa’daki ambulans sürücülerine güvenli sürüş eğitimi verildi

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ambulans kazalarının önlenmesi ve etkin bir hizmet sunumu amacıyla 2005 yılından beri verilen Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE), 2021 yılında revize edilerek "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE)" olarak yeniden düzenlendi.

Şanlıurfa’daki ambulans sürücülerine güvenli sürüş eğitimi verildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, İl Ambulans Servisi Başhekimliğince acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görevli personellere yönelik gerçekleştirilen ASGE'yi ziyaret etti.

Eğitime katılan ambulans şoförlerine hitaben konuşan Müdür Solmaz, ambulans kazalarının önlenmesi ve hastaların güvenli bir şekilde taşınması için bu eğitimlerin önemini vurguladı. Kendi deneyimlerinden de bahseden Solmaz, "Ambulans şoförlerimizin ASGE ve ASTE eğitimlerini alması ve güvenli sürüş tekniğine sahip olması gerekiyor. Tüm ambulans şoförlerimiz bu eğitimleri tamamlayarak, hem vakaya ulaşmak konusunda daha hızlı ve güvenli bir şekilde, hem de hastalarımızın sağlık tesislerine transferini gerçekleştirmek için bu eğitimler büyük bir önem arz ediyor." dedi.

Müdür Solmaz ayrıca, "Bu eğitimler hem kendi güvenliğiniz hem hastalarımızın güvenliği hem de trafikteki diğer vatandaşların ve şoförlerin güvenliği için çok önem arz ediyor. Eğitimin sonunda başarılı olan personellere sertifika verilecektir." diye ekledi.

Gerçekleştirilen ASGE kapsamında ambulans kazalarının önlenmesi ve etkin hizmet sunumu hedeflenmekte olup teorik, uygulama ve sınav aşamalarını içeren toplamda 32 saatlik bir eğitim verilmekte. Eğitimin teorik bölümünde; trafik bilgisi, trafik kuralları, ambulans çeşitleri ve teknik özellikleri, ambulanslarda sürüş güvenliği, araç bakımı, kontrolü ve temizliği, güvenli sürücülük davranışları, psikoteknik testin önemi, özel durumlarda ambulans kullanımı, ambulans kazaları ve kabin güvenliği, ambulans yangınları ve yangına müdahale teknikleri, ışık ve siren protokolleri, ambulansta iletişim ve yön bulma cihazlarının kullanımı, hukuki durumlar gibi konulara yer verilmekte.

Eğitim sonunda sertifika alan ambulans şoförleri, hastaları daha güvenli ve hızlı bir şekilde sağlık tesislerine taşımaya devam edecekler.

 

 

Şanlıurfa’daki ambulans sürücülerine güvenli sürüş eğitimi verildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.