Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler Hatay’ın Hassa ilçesindeki Yukarıbucak ve Bademli mahalleleri arasındaki meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için yangın bölgesine gitti.
Yukarıbucak ve Bademli mahalleleri arasındaki ormanda yangın çıkmış, itfaiye ve ormancılar sabaha kadar karadan müdahale etmişti.
Çevre illerden takviye ekiplerin de yönlendirildiği yangına havadan beş helikopter müdahale ediyor.
Tüm çabalara rağmen rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın nedeniyle Yukarıbucak ve Bademli mahallelerinde yaşayan 540 kişi evlerinden tahliye edildi.
Yangına gece karadan 173 araç ve 470 personel müdahale etti. Sabah hava araçları da söndürme çalışmalarına dahil oldu.
ŞANLIURFA İTFAİYESİ YANGIN BÖLGESİNDE
Yangınla söndürme çalışmalarına katılmak üzere Hatay’ın Hassa ilçesine giden Şanlıurfalı itfaiyeciler, alevlere karşı zamanla mücadele ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlerin söndürülmesi ve yangının kontrol altına alınması için bölgedeki çalışmalara ekipler tarafından destek veriliyor.
“KONTROL ALTINA ALINMASINI DİLİYORUZ”
Konuya ilişkin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,
Yangını kontrol etme çalışmaları devam ediyor.


0 Yorum