Bozova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri düzenlendi

Bozova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bozova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri düzenlendi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 temmuz 2016 yılında FETÖ/PYD Hain terör örgütü tarafından ülkenin bütünlüğünü bozma ve ülkeyi bölme adına başlattığı hain darbe girişimi Türk milletinin destansı girişimleri sonrasında berteraf edildi. 7 yıldan bu yana 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak kutlanan anma günü Bozova ilçesinde de düzenlendi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, ‘15 Temmuz gecesi ülkemize, milletimize karşı gerçekleştirilmek istenen topyekun işgal girişimine milletimiz insanüstü bir gayret ve ferasetle mücadele ederek darbe girişimini engelledi. “Bugün buraya Milletimizin demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan 7 yıl önce bugün canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz. O gün canlarını hiçe sayarak şehit olan kardeşlerimiz Türkiye Yüzyılının mihenk taşlarıdır. Hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı bugünde tekrar ifade etmemiz gerekir ki hiçbir zafer altın tepside sunulmaz; tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin arkasında bir fedakârlık vardır’ dedi 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programı Bozova Belediyesi Kent Meydan parkında düzenlendi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle şehitler adına mevlidi şerifler okundu. Mevlidi şeriflerin yanı sıra gece boyunca düzenlenen program dahilinde şehitler anıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. 15 Temmuz darbe girişiminin 7.yıl dönümünde her yıl olduğu gibi tüm camilerde okunan selalarla son buldu. 

GAZETE İPEKYOL

Bozova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri düzenlendi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.