Eğitim-Bir-Sen 57. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda toplu sözleşme masaya yatırıldı

Eğitim-Bir-Sen 57. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda ‘Toplu Sözleşme’ sürecinin masaya yatırıldığını belirten Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Toplu sözleşme masasındaki mücadelemiz, kamu görevlilerinin en yüksek faydayı elde etmesi, memnuniyetinin artması için olacaktır" dedi.

Eğitim-Bir-Sen 57. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda toplu sözleşme masaya yatırıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Eğitim-Bir-Sen 57. Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılarak 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci öncesi eğitim çalışanlarının mesleki sorunlarına yönelik görüş ve düşüncelerini paylaştı. 

Ankara'daki bir otelde şube başkanlarının katılımıyla Genel Başkan Ali Yalçın riyasetinde gerçekleştirilen buluşmada, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunun 2024-2025 yıllarını kapsayan mali, sosyal, özlük haklarına ilişkin toplu sözleşme tekliflerine son şekli verildi. Toplantıda eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri de görüşüldü.

 

REFAH PAYI TALEP EDİLECEK

Enflasyon baskısı nedeniyle oransal zammın direncinin azaldığını kaydeden İbrahim Coşkun, "Enflasyon, ne yazık ki bizim aldığımız oransal zammı kısa bir sürede eritiyor. Bu nedenle, oransal zam ve enflasyon farkının yanı sıra, refah payını da mutlaka talep edeceğiz. Kamu görevlilerinin ücretlerini ve çalışma şartlarını iyileştirmek adına elde edeceğimiz diğer mali ve özlük hakları da en az oransal zam kadar kıymetli görüyoruz. Toplu sözleşme masasındaki mücadelemiz, kamu görevlilerinin en yüksek faydayı elde etmesi, memnuniyetinin artması için olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİM ÇALIŞANLARI YÜK DEĞİL GÜÇ OLARAK GÖRÜLMELİ”

İbrahim Coşkun, eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarının geliştirilmesinin ve mevcut sorunlarının çözülmesinin, ülkenin kalkınmasında anahtar faktör olan eğitimin kalitesinin artırılmasında başat etken olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, “Toplu sözleşme sürecinde Kamu İşveren Heyeti bu eksende adım atmalıdır. Eğitim çalışanları yük değil, güç olarak görülmelidir. Eğitim çalışanlarının taleplerine duyarsız kalınmasının, üstesinden gelinemeyecek toplumsal maliyetlere neden olunacağı bilinmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

 

KANUNDA DEĞİŞİKLİK TALEBİ

688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun, kamu görevlilerinin mali, sosyal, özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi, çalışma şartlarından kaynaklanan sorunlarının toplu pazarlık masasında çözümü konusunda yetersiz kaldığının görüldüğünü dile getiren İbrahim Coşkun, "Sendikal hak ve özgürlükler ile örgütlenme ve toplu pazarlık hakkının, ILO ve uluslararası hukuk normları ekseninde, emeğin değeriyle ve akıtılan terle uyumlu hale getirilmesi amacıyla 4688 sayılı Kanun'da çerçeveli bir değişiklik yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

BİHA

Eğitim-Bir-Sen 57. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda toplu sözleşme masaya yatırıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.