Çöl sıcakları başladı! Bakan Özhaseki uyardı

Her yıl ağustos ayının ilk haftasında denk gelen çöl sıcakları başlıyor. Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşanacağı eyyam-ı bahurun, Şanlıurfa’yı da kapsayan birçok bölgede etkisini göstermesi bekleniyor. Meteorolojiye göre, Şanlıurfa’da bugün hava sıcaklığı 42 derece ancak hissedilen sıcaklığın çok daha fazla olması bekleniyor. Bakan Özhaseki, Meteorolojinin verilerini paylaşarak vatandaşlara uyarıda bulundu.

5

Yerini "çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, Türkiye'de Şanlıurfa’yı da kapsayan birçok bölgede etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji, 2-8 Ağustos tarihleri arasında hava sıcaklıklarının ülke genelinde artarak mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmesinin beklendiğini duyurdu.

Meteorolojiye göre, Şanlıurfa’da da bugün hava sıcaklığı 42 derece.

BAKAN ÖZHASEKİ UYARDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerini resmi hesabından paylaşarak vatandaşlara uyarıda bulundu. Bakan Özhaseki, paylaşımında şu ifadeleri kulandı:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre bu hafta hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artması bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz".

BİHA