HDP'de yeni eş genel başkan adayları netleşiyor

HDP ve Yeşil Sol Parti MYK üyelerinin pazartesi günü yaptıkları toplantıda, yeni bir yönetim ile çalışmalarını devam edecekleri kararı çıktı. Buna göre, belirlenecek yeni eş genel başkanların da yeni bir aktör ile tecrübeli eski bir isim olması konusunda görüş birliği sağlandığı belirtildi.

5

Kapatma davası devam eden Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) nasıl yoluna devam edeceği merak edilirken, 30 Temmuz pazartesi günü HDP ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin düzenlediği toplantıda konuyla ilgili bazı kararlar alındı.

Toplantıda, HDP'nin geleceği konusunda, HDP’nin varlığını koruyacağı, ancak aktif çalışmaların tamamının Yeşil Sol Parti ile sürdürüleceği kararının alındığı öğrenildi.

Ayrıca, Yeşil Sol Parti'nin eylül ayında yapılması planan kongreye yeni bir yönetimle hazırlanacağı belirtilirken, bu süreçte yeni eş genel başkanların belirleneceği ve bunların da yeni bir aktör ile tecrübeli eski bir isimden oluşacağı bildirildi.

Parti isminin de tartışıldığı toplantıda, Yeşil Sol Parti yerine kısaltması mümkün mertebe HDP'ye yakın olacak bir ismin kullanacağı kararlaştırıldı.

Eylül ayında yapılması planlana kongre için bir komisyon kuran her iki parti de, gelecek hafta Parti Meclisi’ni toplayarak komisyonu yeni üyelerle genişletecek.

BİHA