Asım Sultanoğlu eleştirilerin gölgesinde işbaşı yaptı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Asım Sultanoğlu, görevi Fevzi Kurt’tan devralarak sessiz sedasız görevine başladı.

5

Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı'nın yurdunda 45 çocuğa cinsel istismar suçlamasından 508 yıl hapis cezasına çarptırılan öğretmenle fotoğrafı bulunan Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmesine kentte birçok isim tepki göstermişti.

Asım Sultanoğlu, bugün Fevzi Kurt’tan görevi devralarak sessiz sedasız işbaşı yaptı.

Resmi Gazete’de ataması yayımlanmayan Asım Sultanoğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle il milli eğitim müdürü olduğu öğrenildi.

Sultanoğlu'nun 2012-2015 yılları arasında İl Milli Eğitim Müdürü olduğu Karaman ilindeki Ensar Vakfı'na bağlı olduğu iddia edilen yurtlarda bulunan 10 çocuğa yönelik cinsel istismar olayında ismi geçtiği ve olayla ilgili dava kapsamında hakkında soruşturma açıldığı ileri sürülmüştü. Sultanoğlu, dava kapsamında kendisiyle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığını vurgulayarak, iddiaları yalanlamıştı.

FEVZİ KURT’TAN VEDA MESAJI

Öte yandan Ankara’ya Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevlendirilen Fevzi Kurt veda mesajı yayımladı. Şanlıurfa'da yaklaşık iki yıldır görev yaptığını hatırlatan Kurt, mesajında şunları kaydetti:

“İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Görev yaptığım süre içerisinde çalışma arkadaşlarımla birlikte bulunduğumuz makamlarımızın hizmet makamları olduğunun bilincinde olarak ve kapımızı ve gönlümüzü bütün Şanlıurfalılara açarak herkesin kendisini rahatlıkla ifade edebildiği ve devletimizin güler yüzünü gördüğü yerler olduğunu göstermenin gayreti içerisinde oldum.

Her başlangıcın bir sonu vardır. Önemli olan ayrılırken gönüllerde güzel bir yer edinebilmektir aslında. Sancağı teslim ederken görevimi yapmış olmanın huzuru içerisindeyim. Görev yaptığım süreç içerisinde devletimizin üzerimize yüklediği görevi hakkıyla yerine getirmenin ötesinde bir niyetimiz olmamıştır.

Görev sürecimin başından itibaren desteklerini hep yanımda hissettiğim Milletvekillerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Basın Yayın Kuruluşlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, tüm Milli Eğitim camiasına ve destek ve katkılarıyla çalışmalarımıza güç katan tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim.

İl Müdürlüğümüz bünyesinde mesai mefhumu gözetmeksizin saygı ve anlayış içerisinde bizimle çalışan müdür yardımcılarımıza, şube müdürlerimize, mesai arkadaşlarıma, şehrimizde eğitim kalitesinin yükseltilmesi için fedakârca çalışan idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, şahit olduğumuz başarılı çalışmaların devamını diliyorum.

Haftanın her gününü ve günün her saatini işimize adamış olmanın vermiş olduğu gönül rahatlığı ile bu şehirden ayrılırken hepinizi Allah'a emanet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum".