Akçakaleli gençlerden anlamlı tepki: Silahsız mutluluk istiyoruz!

Akçakaleli gençler, geleneksel silahlı düğün ve sünnet kutlamalarına karşı çıkarak toplumsal bir farkındalık oluşturdu. Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olan bu geleneğe tepki gösteren gençler, barış ve sevinç dolu bir atmosferde kutlamaların önemine vurgu yaparak "Toplumun en mutlu gününde silahlar yerine şarkılar söylensin" dedi.

Akçakaleli gençlerden anlamlı tepki: Silahsız mutluluk istiyoruz!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akçakaleli gençler, geleneksel silahlı düğün ve sünnet kutlamalarına karşı çıkarak toplumsal bir farkındalık oluşturdu.

Pankart asan Akçakaleli gençler astıkları pankartta “ Bugüne kadar hiç kimse havaya silah sıktı diye kahraman olmadı. Fakat katil olup hapse giren çok dügünlerde mutluluk ve sevinçleriniz bir başkasının üzüntüsü olmasın. Düğünlerde silaha hayır!” dedi.

Silahlı kutlamaların tehlikeli ve barbarca bir geleneğe dönüştüğünü belirten gençler, bu gelenek yerine daha güvenli ve hoşgörülü bir kutlama ortamının oluşturulmasını talep etti. Yasin Ay isimli genç, "Silahla sevinmek barbarlıktır. Sevinçlerimiz gözyaşlarına dönüşmesin diyerek, hep birlikte bu sorumluluğu taşımak ve bu geleneği sonlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlerin bu anlamlı tepkisi, toplumda da geniş bir yankı uyandırıyor. Birçok vatandaş, gençlerin çağrısına destek vererek silahlı kutlamaların yerine daha hoşgörülü ve güvenli bir kutlama geleneğinin oluşturulmasını istedi. Akçakale'de yaşayan Ayşe Yılmaz, "Gençlerimizin bu çağrısını dikkate alarak, gelecek nesillere daha güvenli bir çevre bırakmalıyız. Kutlama coşkusunu silahlar değil, sevgi ve mutluluk ile yaşamalıyız" dedi.

Bu anlamlı tepki, geleneklerin gözden geçirilmesi ve toplumun daha hoşgörülü bir geleceğe adım atabilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Akçakaleli gençlerin çağrısı, sadece bölgesel değil, tüm ülke genelinde de düşündürücü bir etki bırakarak toplumsal değişime destek olmayı amaçlıyor.

Akçakaleli gençlerden anlamlı tepki: Silahsız mutluluk istiyoruz!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.