Salih Ayhan en kısa görev yapan valilerden

Şanlıurfa'da 2000 yılından itibaren görev yapan 10 validen 5’i merkeze çekildi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Valiler Kararnamesi ile merkeze çekilen Salih Ayhan, Haziran 2016-Temmuz 2017 arası görev yapan Güngör Azim Tuna’dan sonra Şanlıurfa’da 1 yıl 3 ay ile en kısa süreli valilik yapan isim oldu.

Salih Ayhan en kısa görev yapan valilerden

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da şehrin idaresini elinde bulunduran valilerden 2000 yılından itibaren kente hizmet edenleri derledik.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 57 ile vali ataması gerçekleştirildi. Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Valiler Kararnamesi ile 57 ilin valisi değiştirildi, 16 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevi ile merkeze çekildi.

Kararnameye göre, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan merkeze alınarak vali-mülkiye başmüfettişliği görevine getirilen isimlerden biri oldu. Vali Ayhan ile ilgili atama kararı son yıllarda Urfa'ya atanıp merkeze çekilen valileri de bir kez daha gündeme getirdi. 

Şanlıurfa Valiliği’nin sitesinde yer alan bilgilere göre, 2000 yılından itibaren kentte 10 vali görev yaptı. Bunlardan 5’i merkeze alındı.

 

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ?

11 Ağustos 2000’de Şanlıurfa’ya vali olarak atanan Muzaffer Dilek, 5 Şubat 2003’te Afyon Valiliğine atandı. Vali Dilek, Urfa’da 2,5 yıl şehrin idaresini yönetti. Muzaffer Dilek, Afyon Valiliğine tayin oldu.

Dilek’in yerine 10 Şubat 2003’te atanan Şükrü Kocatepe, 7 Eylül 2004’e kadar Şanlıurfa’da valilik yaptı. Kocatepe’nin kentteki görev süresi yaklaşık 1 yıl 7 ay oldu. Kocatepe, Giresun Valiliğine atandı.

Şanlıurfa’ya 10 Eylül 2004’te gelen Şemsettin Uzun’un valilik süresi ise 16 Ocak 2006’da sona erdi. Uzun, ‘Peygamberler Şehri’ Urfa’da yaklaşık 1 yıl 5 ay vali olarak kaldı. Şemsettin Uzun’un yeni görev yeri Isparta Valiliği oldu.

Vali Yusuf Yavaşcan’ın Şanlıurfa’daki görevi 18 Ocak 2006’da başladı. 19 Haziran 2009’a kadar Urfa’da görev yapan Yavaşcan, merkeze çekildi. Yavaşcan’ın kentteki görev süresi yaklaşık 3 yıl 5 ay olu.

26 Haziran 2009’da Trabzon’dan Urfa’ya gelen Nuri Okutan, kentte 2 yıl 2 ay görev yaptı ve 11 Ağustos 2011'de merkeze çekilen diğer bir isim oldu.

 

BELEDİYE SEÇİMLERİ İÇİN İSTİFA ETTİ

Vali Okutan'dan boşalan koltuğa ise Celalettin Güvenç oturdu. Güvenç, Manisa'dan Urfa'ya atanıp 11 Eylül 2011'de göreve başladı. Güvenç, 2 yıl 1 ay görev yaptığı Şanlıurfa'da siyasete atılmaya karar verdi ve 29 Eylül 2013'te belediye seçimleri için istifa etti. 31 Mart 2014 seçimlerinde kentin ilk büyükşehir belediye başkanı oldu.

Güvenç'in istifası sonrası Karabük Valisi olarak görev yapan İzzettin Küçük, 27 Şubat 2014’te Şanlıurfa Valisi olarak atandı. Kentte 15 Haziran 2016’ya kadar görev yapan Küçük, Bursa’ya vali olarak görevlendirildi. İzzettin Küçük’ün Urfa’daki görev süresi 2 yıl 4 ay oldu.

 

EN KISA GÖREV YAPAN VALİ

Vali Küçük'ün arından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa'nın 65'inci valisi olarak ‘Peygamberler Şehri’ne atandı. 25 Haziran 2016'da göreve başlayan Tuna'nın görev süresi ise yalnızca 1 yıl 1 hafta sürdü. Merkeze çekilen Güngör Azim Tuna, 2000 yılından beri kentte görev yapan valiler arasında en az süre ile hizmet eden isim oldu.

 

VALİ ERİN 5 YIL GÖREVDE KALDI

Vali Tuna'nın ardından Urfa’nın yeni valisi Abdullah Erin oldu. 4 Temmuz 2017’de Adıyaman'dan Şanlıurfa'ya gelen Vali Erin, 16 Mayıs 2022’ye kadar kentte görev yaptı. Vali Erin’in görev süsesi 5 yılı buldu. Abdullah Erin, merkez valiliğine atanan diğer bir isim oldu.

 

SALİH AYHAN EN KISA GÖREV YAPANLARDA

Vali Erin'in yerine Sivas Valisi Salih Ayhan atandı. Vali Ayhan’ın 20 Mayıs 2022’de başladığı görevi son Valiler Kararnamesi ile sona erdi. Salih Ayhan, Şanlıurfa’da yaklaşık 1 yıl 3 ay görev yaptı. Vali Ayhan, kararname ile merkeze çekildi.

Salih Ayhan’ın yerine atanan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa’nın 68’inci valisi olarak ilerleyen günlerde göreve başlayacak.

BİHA

Salih Ayhan en kısa görev yapan valilerden

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.