Urfa inciri tezgaha indi

Urfa inciri tezgahlardaki yerini aldı. En sevilen yaz meyvelerinden biri olan incir tam bir şifa kaynağı.

Urfa inciri tezgaha indi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın meşhur meyvelerinden incirin sezonu açıldı.

İncirler tezgahlarda görücüye çıkarken, ilk ürünlerin kilosu 50 ile 70 lira arasında değişiyor.

Ağustos ayının ilk haftasında hasadına başlanılan incirin faydaları saymakla bitmiyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Besin değeri açısından zengin ve kalorisi düşük olduğu için sağlıklı beslenmeye önemli katkı sağlayan bu meyve folat, demir, magnezyum, protein, kalsiyum, bakır, potasyum, manganez, çinko ve selenyum içeriyor.

KABIZLIK İÇİN DOĞAL İLAÇ

İncir kabızlık için doğal bir çare olarak kullanılabilir. Yüksek lif içeriği sindirim sağlığına yardımcı olabilir. Araştırmaya göre lif, midenizdeki iyi bakteriler için bir prebiyotik veya besin kaynağı görevi görür ve dışkıyı yumuşatmaya ve kalınlaştırmaya yardımcı olur. Yani incirdeki lif kabızlığı azaltır.

Başka bir çalışma, incirin yiyeceklerin sindirimini hızlandırma olasılığının daha yüksek olduğu sonucuna ulaştı. Sonuç olarak, kabızlığın tedavisine yardımcı olur ve ülseratif kolit dahil olmak üzere sindirim hastalıklarının belirti ve semptomlarını azaltıyor.

Araştırmalar, kuru incir meyvesi yemenin sağlıklı ve genç görünen bir cilt için etkili olduğunu gösteriyor. Ekip, 45 çocuğa kuru incir meyve özü içeren losyon uyguladı. İki hafta boyunca günde iki kez yapıldı ve sonuçlar, kuru incir meyve kreminin dermatit belirtilerini ve semptomlarını tedavi etmede diğer basit cilt kremlerinden daha iyi performans gösterdiğini gösterdi.

Başka bir araştırmaya göre, incir özleri de dahil olmak üzere meyve özlerinin bir kombinasyonu cilt hücreleri üzerinde antioksidan etkilere sahip olabilir. Bu meyve, kollajen bozulmasını önlemeye ve kırışıklıkları en aza indirmeye yardımcı olur.

KİLO VERMEDE DE OLDUKÇA ETKİLİ

Lif oranı yüksek ve kalorisi düşük olduğu için incir, kilo vermeye çalışıyorsanız harika bir atıştırmalık. İncir gibi yüksek lifli yiyecekler öğün aralarında tok hissetmenizi sağlayabilir ve dengeli beslenmenin bir parçası olduklarında daha az yemenize yardımcı olabilir. Bunun sonucunda kişi kilo vermeye başlar.

Araştırmalar, incirlerin yüksek alkalinitesinin hamilelikle ilgili bazı istekleri azaltmaya yardımcı olabileceğini düşündürüyor. İncirde bulunan bir proteolitik enzim, hamilelik sırasında doğal olarak yavaşlayan sindirime yardımcı olur.

Özellikle sağlıklı bir hamilelik için gerekli olan kalsiyum, demir, potasyum ve çinko gibi mineraller açısından oldukça zengin olan incirin mineral bileşimi anne sütüne çok benzer.

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Yapılan bir araştırmaya göre incir özü tansiyonu normal ve yüksek olan farelerde tansiyonu düşürdü. Ek araştırmalar ayrıca incir yaprağı özlerinin sağlıklı kolesterol ve trigliserit düzeylerini yükseltebileceğini ortaya koyuyor. Bu sağlıklı bir kalp demek.

Çeşitli araştırmalar, incir yapraklarının ve incir bitkilerinin ürettiği doğal lateksin kanser önleyici özelliklere sahip olduğunu gösteriyor.

Tip 1 diyabetli on kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, kahvaltıda incir yaprağı çayı tüketimi insülin ihtiyacını azaltabiliyor. Bir aylık deney sırasında incir yaprağı çayı içen kişilerde insülin ihtiyacı yüzde 12 oranında azaldı. Ancak bu meyve yüksek şeker içeriği ve kurumaya eğilimli olması nedeniyle bazen kan şekerini kısa süreliğine yükseltebiliyor. Bu nedenle kan şekerinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız kuru incir tüketmekten kaçınmak gerekiyor.

Meyveden en iyi şekilde yararlanmak için ıslatarak yemek daha etkili. 2 veya 3 inciri geceden süt veya biraz su ile ıslatın. Bu ıslatılmış incirleri uyanır uyanmaz yiyin. Ancak bu, bu gece incir yemeyeceğiniz anlamına gelmez. Gece geç saatlerde incir yemek uyku süresini ve kalitesini doğrudan etkiler. Ayrıca yüksek lif içeriği nedeniyle gece saatlerinde yemek yeme isteğini de engeller.

BAZI OLUMSUZ ETKİLERİ OLABİLİR

Vücudun, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan moleküller olan pıhtılaşma faktörlerini oluşturmak için K vitaminine ihtiyacı var. Kan sulandırıcı kullanıyorsanız kuru erik, kivi ve incirden uzak durmak öneriliyor.

İncir böbrek veya safra kesesi sorunu olan kişiler tarafından tüketilirse böbrek veya safra taşı gelişimine neden olabilir.

Urfa inciri tezgaha indi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.