Memur ve emekliye ilk zam teklifi tarihi resmen açıklandı!

Memur ve emekli maaşı artış oranını iki yıl süreyle belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmeleri ile sürüyor. Bakan Vedat Işıkhan da Memur ve emekliye ilk zam teklifi tarihi resmen duyurmuş oldu. İşte zam detayları...

5

Memur ve emekliye zam oranı merak eden milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında. 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 14 Ağustos’ta başlayacak ve Memur memur emekli maaşı artış oranını iki yıl süreyle belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan açıklama geldi. 
 

MEMUR VE EMEKLİYE İLK ZAM TEKLİFİ TARİHİ
Memur ve emekliye zam oranı için görüşmeler sürüyor. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini bu görüşmelerden çıkacak sonuçla maaş artış oranını öğrenecek. 11 farklı hizmet sektörü için komisyon raporları, hükümet ve yetkili sendikalar arasında 12 Ağustos'a kadar tartışılacak. Görüşmeleri bitince hükümet, genel kamu çalışanları için ilk zam teklifini 14 Ağustos'ta Memur-Sen'e sunacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, maaş artış oranlarının belirlenmesi sürecine ilişkin, “Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum.” dedi.
 

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM TAKVİMİNDE TARİH BELLİ OLDU
Toplu Sözleşme takvimi, müzakerelerin 22 Ağustos'a kadar devam edeceğini ve anlaşma sağlanamazsa hakem heyeti sürecinin başlayacağını gösteriyor. Hakem heyeti süreci, 23-25 Ağustos tarihleri arasında başvuru aşamasıyla başlayacak ve 26-31 Ağustos tarihleri arasında hakem kurulu süreci işletilecek.
 

GAZETE İPEKYOL