Şanlıurfa'daki STK’lardan karma eğitime karşı imza kampanyası

Türkiye Aile Meclisinin bileşenleri olan Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla karma eğitime karşı basın açıklaması yapılarak, imza kampanyası başlatıldı.

Şanlıurfa'daki STK’lardan karma eğitime karşı imza kampanyası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Aile Meclisinin bileşenleri olan Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları  temsilcilerinin katılımıyla karma eğitime karşı Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu önünde basın açıklaması yapıldı.

 Açıklamayı grup adına Şanlıurfa Aile Platformu Başkanı Handan Karataş yaptı.

Karataş, karma eğitimin zorunlu hale getirilmesinin bilimsel bir çalışmanın sonucu değil tamamıyla siyasi ve ideolojik bir tercih olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

“Bilimsel alt yapısı olmayan bu uygulama batıdan olduğu gibi alınmıştı. Ne acıdır ki batı bu uygulamadan vazgeçerken biz dört elle sarılmaya devam ettik. ABD ve Avrupa ülkeleri Karma Eğitimin istenen faydadan çok zarar verdiğini görünce zorunlu olmaktan çıkardı. Yine aynı ülkeler Karma Eğitim ile ilgili ciddi araştırmalar yaptı ve faydasından çok zararının olduğunu bilimsel olarak kanıtlamıştır.Yeniden kız ve erkek okulları açıldı  ve bu okullarda başarı oranı önemli bir artış sergiledi. Özellikle kız öğrencilerin başarısı katlanarak devam ediyor. “

“ŞİDDETİN VE BAŞARISIZLIĞIN TEMEL SEBEBİ OLMUŞTUR”

Karma eğitimin okullardaki şiddet ve akran zorbalığının temel kaynağı olduğunu iddia eden Karataş, “Bu tür olaylardan çekinen ailelerin bir kısmı çocuklarını örgün eğitimden alıp açık liselere kaydetmektedir.  Eğitimle ilgili özgürlük adı altında pek çok keyfi davranışlar sergilenirken , aynı özgürlük, karma ortamda okumak istemeyenlere tanınmamakta, talepte bulunanlar kınanmakta ve gericilikle suçlanmaktadır.” dedi.

“ZORUNLU KARMA EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİ…”

“Zorunlu karma eğitimden vazgeçilmeli, her alanda olmak üzere, her yerde kız ve erkek okulları açılmalıdır.” diyen Karataş, isteklerini şöyle sıraladı:

“1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundaki ‘Karma Eğitim zorunludur’ kavramı Anayasanın 10. maddesindeki, eşitlik ilkesine aykırıdır, değiştirilmelidir.  Bu okullara gitme tercihi veli ve öğrencilere bırakılmalıdır. Eğitimin her alanında toplumun dini hassasiyetleri dikkate alınmalı, düzenlemeler ona göre yapılmalıdır.  Akademisyenlerden bir ekip kurulmalı, eğitimin temel sorunları ile birlikte Karma Eğitimin fayda ve zararları araştırılmalı ve eğitimin sorunları çözüme kavuşturulmalıdır.

Okullardaki başarısızlıkların sebepleri araştırılmalı, sorunların kaynağı tespit edilerek çözüm üretilmelidir. Okullardaki şiddet, taciz ve gayri ahlaki davranışların sebepleri araştırılmalı bunlara giden yolların önü tıkanmalıdır. Eğitim ideolojiden arındırılmalı, küçük bir azınlığın yüksek sesli itirazlarına mahkum edilmemelidir.  Eğitimde nicelikten çok niteliğe önem verilmeli, düzenlemeler ona göre yapılmalıdır. Toplumun ve asrın ihtiyaçlarına uygun alternatif eğitim modelleri geliştirilmeli.”

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Açıklamanın ardından karma eğitime karşı imza kampanyası başlatıldı. Kampanyanın sonunda toplanan imzaların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Eğitim Komisyonu’na sunulacağı belirtildi.

Şanlıurfa'daki STK’lardan karma eğitime karşı imza kampanyası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.