Urfalı PDR’ciler normun yayımlanmamasına tepkili

ÖZEL HABER |Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in PDR normlarıyla alakalı Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini söylediği çalışma hala Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Bu duruma tepki gösteren Şanlıurfalı PDR öğretmeni adaylarından Ömer Balbay, “Okullarda akran zorbalığı, cinsel istismar, madde kullanımı gibi yaygın sorunlarla karşılaşmaktayız. Psikolojik danışmanlar bu konuyla ilgili çok önemli bir rol üstleniyor. Psikolojik danışmanların atanması gerekiyor” dedi.

5

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) normlarıyla alakalı Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini söylediği çalışma hala Resmi Gazete'de yayımlanmadı.

Bu durum PDR öğretmenlerinin tepkisini çekiyor. Bu alandaki öğretmen adayları verilen sözlerin tutulmasını, söz konusu çalışmaların söz verildiği üzere Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyor.

Bu kişilerden biri de Şanlıurfalı Psikolojik Danışman Ömer Balbay. 

PDR öğretmenlerini adaylarından Ömer Balbay, Gazete İpekyol'a  konuştu.

Balbay, psikolojik danışmanlar olarak her çocuğun psikolojik ve rehberlik hizmetine erişmesi için çaba gösterdiklerini ve bu hakkı savunduklarını kaydetti.

Psikolojik danışmanların gerek deprem bölgelerinde gerekse okullarda çalışmaları olduğunu ifade eden Balbay, şunları söyledi:

“Özellikle okullarda akran zorbalığı, cinsel istismar, fiziksel istismar, madde kullanımı gibi yaygın sorunlarla karşılaşmaktayız. Psikolojik danışmanlar bu konuyla ilgili çok önemli bir rol üstlenmekte. Bu nedenle hem koruyucu hem gelişimsel çalışmalar yapmaları için psikolojik danışmanların atanması gerekiyor. Şu anda halihazırda 25 bin 700 okulda psikolojik danışman bulunmamakta. Norm düzenlemesiyle beraber birçok okula psikolojik danışman atanarak her çocuğun psikolojik danışma hizmetlerine erişim sağlanacak.”

Selefi Mahmut Özer’in açıklamalarına rağmen Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in PDR normu ile ilgili bir çalışma olmadığını söylediğini aktaran Balbay, “Biz bunun resmiyete kavuşmasını istiyoruz ve her çocuğun psikolojik ve rehberlik hizmetine erişim hakkını savunuyoruz.  Psikolojik danışmanlar bu süreçte deprem bölgesinde psiko-sosyal destek çalışmaları yürüttüler ve çocukların bu süreçte olabildiğince en az şekilde etkilenmeleri için uğraştılar. Bu nedenle PDR normunun bir an önce ivedilikle Resmi Gazete’de yayınlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Gazete İpekyol\Özel Haber