Akçakale’de siyah akrepler vatandaşı tedirgin ediyor

Akçakale’de, son günlerde sıcak hava dalgası dolayısıyla yer altında yaşayan tehlikeli haşereler toprak yüzeyine çıkmaya başladı. Zehirli yılan ve kara akrepler vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor.

Akçakale’de siyah akrepler vatandaşı tedirgin ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde merkez ve kırsal mahallelerde toprak evlerde yaşayan vatandaşlar çevre sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek, hamam böceği gibi haşerelerden sonra şimdilerde zehirli yılan ve kara akreplerle mücadele ediyor.

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarının etkisiyle toprak yüzeyine çıkan siyah akrepler, yaşam alanlarını tehdit ediyor. Zehirli olan yılan ve akreplerin sokması insan sağlığını tehlikeye sokabiliyor.

Akçakaleli vatandaşlar özellikle çocukların bu haşerelere karşı oldukça savunmasız olduklarını belirtiyor.

Akçakaleli vatandaşlar kara akrep sorununa karşı gereken tedbirlerin daha hızlı bir şekilde alınması gerektiğini belirtiyor.

AKREP AVCILARI DEVREDE

Kara akrepler bölgede tehdit unsuru olarak görülse de bu akreplerin zehirleri tıp ve ilaç alanında kullanılması yerel halk için gelir kaynağı oluyor. Bir litre siyah akrep zehrinin 10 milyon dolara satıldığı düşünüldüğünde, bölgedeki akrep avcıları bu nadir ve değerli canlıları özel yöntemlerle arayarak topluyor.

Akçakale’de siyah akrepler vatandaşı tedirgin ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.