Sinema Tarihinin En Başarılı 10 Filmi

Sinema, 20. yüzyılın en önemli sanat dallarından biridir. Sinema, insanların hayal gücünü besleyen, duygularını harekete geçiren ve düşündüren bir sanattır. Sinema tarihi boyunca, birçok başarılı film çekilmiştir. Bu filmler, hem sanatsal açıdan hem de ticari açıdan büyük başarılar elde etmiştir.

Sinema Tarihinin En Başarılı 10 Filmi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema tarihinin en başarılı 5 filmi, aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) - 1994

Esaretin Bedeli, Frank Darabont'un yazıp yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı 1994 yapımı Amerikan drama filmidir. Film, Stephen King'in 1982 tarihli Rita Hayworth ve Shawshank Redemption adlı kısa öyküsünden uyarlanmıştır.

Film, Andy Dufresne adlı bir adamın, karısını ve sevgilisini öldürmek suçundan haksız yere mahkum edilip Shawshank hapishanesine gönderilmesini ve burada geçirdiği 19 yıl boyunca özgürlüğü için verdiği mücadeleyi anlatır.

Esaretin Bedeli, eleştirmenler tarafından beğenilen ve izleyiciler tarafından sevilen bir filmdir. Film, En İyi Film Oscar'ı dahil olmak üzere 7 dalda Oscar adaylığı almıştır.

  1. Baba (The Godfather) - 1972

Baba, Francis Ford Coppola'nın yazıp yönettiği, başrollerinde Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, Diane Keaton ve Robert De Niro'nun yer aldığı 1972 yapımı Amerikan suç filmidir. Film, Mario Puzo'nun 1969 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Film, Corleone ailesi adlı bir mafya ailesinin başındaki Vito Corleone'nin (Brando) ve oğlu Michael Corleone'nin (Pacino) öyküsünü anlatır.

Baba, eleştirmenler tarafından beğenilen ve izleyiciler tarafından sevilen bir filmdir. Film, En İyi Film Oscar'ı dahil olmak üzere 11 dalda Oscar adaylığı almıştır ve En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dahil olmak üzere üç Oscar kazanmıştır.

  1. Baba 2 (The Godfather: Part II) - 1974

Baba 2, Francis Ford Coppola'nın yazıp yönettiği, başrollerinde Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall, Diane Keaton, Talia Shire, Lee Strasberg, Morgana King, John Marley ve Richard Conte'nin yer aldığı 1974 yapımı Amerikan suç filmidir. Film, Mario Puzo'nun 1969 tarihli aynı adlı romanının devamı niteliğindedir.

Film, Corleone ailesi adlı bir mafya ailesinin başındaki Vito Corleone'nin (Brando) ve oğlu Michael Corleone'nin (Pacino) öyküsünü devam ettirir.

Baba 2, eleştirmenler tarafından beğenilen ve izleyiciler tarafından sevilen bir filmdir. Film, En İyi Film Oscar'ı dahil olmak üzere 11 dalda Oscar adaylığı almıştır ve En İyi Film dahil olmak üzere altı Oscar kazanmıştır.

  1. Matrix (The Matrix) - 1999

Matrix, Lana ve Lilly Wachowski'nin yazıp yönettiği, başrollerinde Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Joe Pantoliano ve Gloria Foster'ın yer aldığı 1999 yapımı Amerikan bilim kurgu filmidir.

Film, Neo adlı bir bilgisayar programcısının, Matrix adı verilen sanal bir dünyada yaşadığını ve gerçek dünyanın makineler tarafından yönetildiğini keşfetmesini anlatır.

Matrix, eleştirmenler tarafından beğenilen ve izleyiciler tarafından sevilen bir filmdir. Film, En İyi Film dahil olmak üzere dört dalda Oscar adaylığı almıştır.

  1. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (The Lord of the Rings: The Return of the King) - 2003

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, Peter Jackson'ın yazıp yönettiği, başrollerinde Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Astin, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Bernard Hill, Christopher Lee, Billy Boyd, Dominic Monaghan ve Hugo Weaving'in yer aldığı 2003 yapımı Yeni Zelandalı epik fantezi filmidir. Film, J. R.

Sinema Tarihinin En Başarılı 10 Filmi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.