Afrika bitti, Avrupa belası geliyor! ‘Sıcak hava gelsin’ diye ağlayacağız…

Türkiye sıcaklardan kaçarken, bu kez sıcakları arayacak. Afrika’dan sonra Avrupa’dan yeni bir bela ülkeye doğru geliyor. El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcakları yerini sağanak yağışlara bırakacak. Bu bela bir anda ülkeyi etkisi altına alacak.

5

Son yılların en sıcak yazını yaşarken milyonlarca insan serin havaların hayalini kuruyordu. Bu kez Afrika’dan kurtulurken Avrupa’dan gelen belaya yakalanacağız. Dört gözle beklenilen serin havalar bir anda yağışlarla gelecek. Sık sık sosyal medyadan vatandaşlara uyarılarda bulunan Kerem Ökten yeni bir uyarıda bulundu.

SICAKTAN KAÇARKEN GERİ GELSİN İSTEYECEĞİZ
El Nino ve Eyya-ı Bahur sıcakları tüm ülkeyi etkisi altına aldığı günden beri köşe bucak sıcak havalardan kaçıyoruz. Tam kurtulduk derken bu kez de sağanak yağmur peşimize düşecek. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Eylül ayında sıcakları geride bırakacağımızı, yerine sağanakları karşılayacağımızı paylaştı. Milyonlarca insan beklediği serin havalara ulaşacakken bu kez de sağanak yağmurdan şikayetçi olacak gibi duruyor.

AVRUPA’DAN SONRA SIRA TÜRKİYE’YE GELİYOR
Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Türkiye’nin aşırı sıcaklardan kurtulacağını ama sıcakların yerini sağanak yağışlara bırakacağını açıkladı. Ökten, yaptığı paylaşımda El Nino’nun cefasından sonra sefasının yaklaştığını duyurdu. İşte Ökten’in o paylaşımı…

"Avrupa'da aşırı yağışlar başlıyor. Sıcak geçen El nino Yaz'ından sonra, Eylül ayı ile birlikte yağışlar artıyor. Adım adım Türkiye'de de yağışlar etkili olacak. El nino'nun cefâsını çektik. Artık sefasını sürme zamanı...”