Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘tasarruf edin, emekliye verin’ talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremin maliyeti sebebiyle bütçe imkanlarının kısıtlı olduğunu dile getiren ekonomi kurmaylarına “Başka kalemlerden tasarruf edin, emekliye verin” talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘tasarruf edin, emekliye verin’ talimatı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca emekli merakla maaş zammını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "emeklileri de memnun edecek adımlar atacağız" müjdesinin ardından SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklisinin gözü sinyali verilen ara zamma çevrildi. 
Emekliye zam düzenlemesi ekim ayında Meclis'e gelecek. Meclis'in tatili 1 Ekim'de bitecek. Emekliye zamda, "Prim-aylık dengesizliğinin giderilmesi, seyyanen zam ve 7.500 lira olan en düşük emekli aylığının yükseltilmesi" olmak üzere üç önemli başlık bulunuyor.
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi kurmaylarına emekliler için talimat verdi.
Ancak ekonomi kurmayları, asrın felaketi olarak adlandırılan ve Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli çifte depremin maliyeti nedeniyle bütçe imkanlarının kısıtlı olduğunu dile getirdi. 
''BAŞKA KALEMLERDEN TASARRUF EDİN EMEKLİYE VERİN''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi kurmaylarının verdiği cevap üzerine "Başka kalemlerden tasarruf edin, emekliye verin" ifadesini kullandı.
Bu kapsamda, Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının emeklilere yapılacak iyileştirme konusunda 'Etki analizi' çalışması yaptığı öğrenildi.
RAPOR HAZIRLANIYOR
15 milyondan fazla emekli için yapılacak maaş artışlarının bütçeye maliyeti, bu maliyetin hangi kalemlerden kesinti yapılarak karşılanabileceği yönünde bir rapor hazırlandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘tasarruf edin, emekliye verin’ talimatı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.