Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Yeni sisteme son 2 gün kaldı

Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren haber geldi. Kira uyuşmazlıklarındaki yeni dönem 1 Eylül tarihi itibariyle başlayacak. Bu kapsamda kira tespitinden tahliyeye, uyarlamadan kontrat kaynaklı sorunlara kadar birçok konuya dair davalar artık o yeni yöntemle çözülecek.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Yeni sisteme son 2 gün kaldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aidata dair davalar, kontrattan kaynaklanan sorunlar ya da kira bedelindeki artışlar... Tüm bu davaların çözüme kavuşması için yeni dönem 1 Eylül itibariyle başlıyor. Artık ev sahipleri ve kiracılar aralarındaki tüm anlaşmazlıkları arabulucular sayesinde çözecek...
Alınan karar doğrultusunda, herhangi bir anlaşmazlık durumunda taraflar mahkemeye başvurmadan önce ara buluculuk bürolarına giderek gerekli işlemleri tamamen ücretsiz olarak yapacak. Ayrıca yargı masrafı, harç, tanık, bilirkişi ücreti gibi ödemeler de yapılmayacak.
KİRA UYUŞMAZLIKLARI 1 AYLIK SÜREDE ÇÖZÜLECEK
Anlaşmazlıkların çözülmesi için öngörülen süre 1 ay. Görüşmeler 3 hafta içinde tamamlanırken, ekstrem durumlarda belirlenen süre 1 hafta kadar uzatılabilecek.
YILDA ORTALAMA 80 BİN UYUŞMAZLIĞA BAKILACAK
Söz konusu düzenlemenin uygulanmaya başlanmasıyla birlikte yıl içinde ortalama 80 bin kira uyuşmazlığı konusunun ara buluculara taşınması hedefleniyor. Uygulamayla tarafların yaşadığı uyuşmazlık büyümeden çözüme kavuşacak ve taraflar uzun süre yargı sürecini beklemeyecek. Ancak, arabulucuda da anlaşmaya varamayan taraflar son çare olarak mahkemeye başvurabilecek.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Yeni sisteme son 2 gün kaldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.