Araba almak isteyenler buraya! Düşük bütçeyle alınabilecek ikinci el otomobiller

Ülkemizde sıfır araç almak neredeyse hayal oldu. Ancak tüm bunlara rağmen bir otomobil sahibi olabilirsiniz. İşte düşük bütçeyle alınabilecek ikinci el araçları sizler için derledik.

Araba almak isteyenler buraya! Düşük bütçeyle alınabilecek ikinci el otomobiller

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil sektörü, hareketli fiyat gelişmeleriyle sıkça gündeme geliyor. Son dönemde araç fiyatlarına sürekli olarak eklenen zamlar, otomobil alım planları yapanları düşündürüyor. Bu süreç, otomobil alıcılarını alternatiflere yönlendirmeye başladı. 
İkinci el araç pazarı, artan otomobil fiyatlarının yarattığı baskı nedeniyle daha fazla ilgi görmeye başladı. Ancak, ikinci el pazarda da fiyatlar yükseliş eğiliminde olunca, bütçesi kısıtlı olan ihtiyaç sahipleri zorlu bir dengeleme süreciyle karşı karşıya kalıyor.
Bu yükselen fiyatlar, ikinci el otomobil alım tercihlerinde de değişikliklere neden oluyor. Eskiden genellikle konfor, düşük kullanım ve yeni model gibi özelliklere dikkat edilirken, artık fiyat unsurunun öne çıktığı görülüyor. İnsanlar, ihtiyaçlarına uygun fiyatlı seçeneklere yöneliyorlar. Bu durum da daha yaşlı modellere olan talebi artırıyor.
Türkiye'deki ikinci el otomobil piyasası, son dönemde hızlı fiyat artışlarıyla sıkça gündeme geliyor. Bu durum, Ağustos 2023 itibarıyla 250 BİN  TL gibi bir bütçeyle ikinci el araç almayı düşünenleri de etkiliyor.
İşte bu fiyat aralığında tercih edilebilecek bazı seçenekler...
Volkswagen Polo: 250 bin TL civarına satın alabileceğiniz en iyi arabalardan bir tanesi de Volkswagen Polo. Hem 3 kapı hem de 5 kapı versiyonlara sahip olan otomobil, modifiye işlerine de oldukça açık. 
Fiat Palio: Düşük bütçeli okurlarımızın tercih edebileceği modellerden bir tanesi de hiç şüphesiz Fiat Palio. Genelde sorunsuz olarak kullanılabilen küçük hatchback otomobil, görünüm itibarıyla da modern. Eğer bütçeyi biraz daha artırırsanız, tertemiz Palio bulabilirsiniz.
Ford Escort
Suzuki Swift
Suzuki SJ Samurai: Herkes sedan veya hatchback'e razı gelmek zorunda değil. Kimilerimiz arazi aracı veya SUV seviyor olabilir. 200 bin TL bandında satın alabileceğiniz en iyi arazi araçlarından bir tanesi Suzuki SJ Samurai. Bunlar genelde yaşlanmış araçlar ancak arazi tutkunları, bu tür otomobilleri çok güzel bir şekilde yeniliyorlar. 
Toyota Corolla
Hyundai Accent
Peugeot 206
Opel Corsa: Şimdilerde modifiyeci gençlerin sokakları siyah dumana boğmak için kullandıkları Opel Corsa, fena bir otomobil değil. Eğer 250 bin TL bütçeniz varsa ve aracı daha çok şehir içi kullanacaksanız, Corsa iyi bir tercih olabilir. Opel'in geniş servis ağı ve bu aracın piyasada hala kabul görüyor olması, bu fiyat aralığına Corsa satın almak için bir neden.
Fiat Albea
Opel Vectra
Renault Megane
Peugeot 308
Nissan Micra
Fiat Marea
Fiat Bravo
Ford Fiesta

Araba almak isteyenler buraya! Düşük bütçeyle alınabilecek ikinci el otomobiller

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.