Urfa'da Yeni Bir Turizm Merkezi: Balıklıgöl

Şanlıurfa, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Balıklıgöl, Harran, Göbeklitepe gibi tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor.

Urfa'da Yeni Bir Turizm Merkezi: Balıklıgöl

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın yeni bir turizm merkezi olması planlanan Balıklıgöl, son yıllarda yapılan çalışmalarla daha da ilgi görmeye başladı. Balıklıgöl'ün çevresi düzenlenerek, ziyaretçilerin daha rahat ve güvenli bir şekilde gezebilmesi sağlandı. Ayrıca, Balıklıgöl'ün yanındaki gölet de temizlenerek, daha doğal bir görünüme kavuşturuldu.

Balıklıgöl, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığından kurtulduğu yer olarak kabul ediliyor. Rivayete göre, Hz. İbrahim'i ateşe atan Nemrut, ateşi söndürmek için Balıklıgöl'e su göndermiş. Ancak su, Hz. İbrahim'in ayağına kadar gelmiş ve daha fazla ilerleyememiş. Bu nedenle, Balıklıgöl'de iki tane balık yüzüyor. Bu balıkların Hz. İbrahim'in ayaklarını ıslatmamak için suya batıp çıktığını söyleyenler de var.

Balıklıgöl, Şanlıurfa'nın en önemli turistik cazibe merkezlerinden biri. Her yıl binlerce kişi, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığından kurtulduğu bu tarihi ve doğal güzelliği görmeye geliyor.

Urfa'da Yeni Bir Turizm Merkezi: Balıklıgöl

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.