Emekliye 5 bin TL'lik 'Cumhuriyet İkramiyesi' müjdesi!

Yeni dönemde emeklilere zam yapılacağı konuşulurken, sürpriz bir iddia gündeme geldi. Emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL 'Cumhuriyet İkramiyesi' verilebileceği konuşuluyor.

Emekliye 5 bin TL'lik 'Cumhuriyet İkramiyesi' müjdesi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilerin, maaşlarına yapılacak ek zam için 2023 Ekim ayını dört gözle beklediği şu günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e talimat gönderdi.

Yurt'ta yer alan habere göre, yüksek sesle dile getirilen 'en düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak' iddialarına ek olarak, bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL'lik 'Cumhuriyet İkramiyesi' gündemde.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE ZAM KESİNLEŞTİ

2023 Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25 seyyanen zam yapılmış, ancak bu oran yeterli bulunmamıştı. Hükümet, bu konuda yeniden çalışmalara başlamış ve Orta Vadeli Program ile yol haritası oluşturmuştu. Artık enflasyonun altında bir maaş artışının yapılmayacağı kesinleşti. Ayrıca SGK ve BAĞ-KUR kapsamındaki emeklilerin de aynı zamma tabi olacağı belirtildi.

"SADECE İKRAMİYE YETMEZ"

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 2023 Ekim ayında emeklilere yapılacak iyileştirme hakkında konuştu. Özgür Erdursun, "Sadece 5 bin TL ikramiye vermek yeterli olmayacaktır. Yılın ikinci yarısında yüzde 51'lik bir farkın verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

GELECEK İKİ AYLIK ENFLASYON NE OLACAK?

SGK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarında, enflasyon rakamları büyük rol oynuyor. 2023 Temmuz ayında yüzde 9,49 olarak açıklanan enflasyon oranının ardından, 2023 Ağustos ayında bu oranın yüzde 7,08 olacağı tahmin ediliyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, iki aylık toplam enflasyon yüzde 17,24 olacak.

SEYYANEN ZAMDA 10 PUANLIK EK

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak belirtti. 2023 Temmuz-Aralık döneminde ise enflasyonun yüzde 32 olacağı öngörülüyor. Bu durumda, SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine 2024 Ocak ayında 10 puanlık seyyanen zam yapılması da masada.

Emekliye 5 bin TL'lik 'Cumhuriyet İkramiyesi' müjdesi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.