Urfa'da öğrenciler bursluluk sınavında ter döküyor

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı saat 10.00'da tek oturum olarak başladı. Şanlıurfa’da da bursluluk sınavı heyecanı yaşanıyor.

5

Millî Eğitim Bakanlığınca; resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı saat 10.00'da başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda (İOKBS 2023) tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

Millî Eğitim Bakanlığınca 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı saat 12.00'de sona erecek.

URFA’DA DA SINAV HEYECANI VAR

Şanlıurfa’da bursluluk sınavı heyecanı ve yoğunluğu ise gözlerden kaçmadı.Kentte birçok okul bahçesinde sınav saatini bekleyen öğrencilere velileri eşlik etti. Öğrenciler daha sonra sınav salonlarına geçerken ailelerin dışarıda bekleyişi sürüyor.

Bursluluk sınavında başarı sağlayan öğrenciler eğitim hayatları boyunca verilen burstan faydalanabilecek.

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınavı sonuçları, 22.09.2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.