Türkiye'nin ilk uzaya giden astronotu, 2025'te uzaya çıkacak

Türkiye'nin ilk uzaya giden astronotu, 2025'te uzaya çıkacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023'te TEKNOFEST'te yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk astronotunun 2025 yılında uzaya gönderileceğini duyurmuştu.

Türkiye'nin ilk uzaya giden astronotu, 2025'te uzaya çıkacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan'ın açıklamasının ardından, Türkiye Uzay Ajansı (TUA), astronot adaylarını seçmek için bir dizi yarışma düzenledi. Bu yarışmalar sonucunda, 24 kadın ve 24 erkek olmak üzere toplam 48 kişi astronot adayı olarak seçildi.

Astronot adayları, 2023 yılından itibaren TUA tarafından yürütülen eğitim programına başladı. Bu program kapsamında, astronot adayları, uzay uçuşu için gerekli olan tüm eğitimleri alacak.

Astronot adaylarının eğitim programı

Astronot adaylarının eğitim programı, uzay uçuşu için gerekli olan tüm konuları kapsayacak. Bu konular arasında, uzay fiziği, uzay mühendisliği, uzay uçuşu tıbbı, uzay kıyafetleri ve uzay aracı kullanımı gibi konular yer alıyor.

Astronot adayları, ayrıca, uzay uçuşunun psikolojik etkilerini de öğrenecek. Bu eğitimler, astronot adaylarına, uzay uçuşu sırasında karşılaşabilecekleri zorlukları aşmalarına yardımcı olacak.

Türkiye'nin ilk astronotunun görevi

Türkiye'nin ilk astronotunun, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) bir haftalık bir görev yapacağı tahmin ediliyor. Astronot, UUİ'de çeşitli bilimsel deneyler yapacak ve Türkiye'den Dünya'ya canlı yayın yapacak.

Türkiye'nin ilk astronotunun, Türkiye'nin uzay programında önemli bir kilometre taşı olacak. Bu görev, Türkiye'nin uzay çalışmalarına olan ilgiyi artıracak ve Türkiye'nin uzay alanındaki konumunu güçlendirecek.

Türkiye'nin ilk uzaya giden astronotu, 2025'te uzaya çıkacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.