DEDAŞ kesinti haberlerini yalanladı!

DEDAŞ, Şanlıurfa’da okullarda elektrik kesintileri yaşandığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DEDAŞ kesinti haberlerini yalanladı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da okulların açılmasıyla özellikle kırsal bölgelerdeki okullarda elektriklerin bulunmadığına ilişkin birçok haber medyaya yansımıştı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) söz konusu haberlerle ilgili açıklama yaptı.

DEDAŞ’ın yazılı açıklamasında, Şanlıurfa’da tarımsal sulamaya ihtiyaç duyan abonelerin büyük bir bölümünün yol açtığı aşırı yüklenme kaynaklı elektrik dağıtım hatlarında yaşanan sorunları en hızlı şekilde çözüme kavuşturmaya devam ettiği kaydedildi.

“Yaşanan yüksek elektrik tüketimi sorunu sadece sıradan tüketicileri değil, üreticileri ve bölgeyi besleyen enerji üretim santrallerini de olumsuz etkiliyor” denilen açıklamada, iddialara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz gün kapılarını yeni eğitim öğretim dönemine aralayan okullarda meydana gelen kısa süreli kesintilere ilişkin tüm tedbirler alındıktan ve arızalar giderildikten sonra ivedi olarak elektrik akışını yeniden sağlayan şirketimiz, yeni arızaların meydana gelmesini önlemek adına rutin bakım onarım faaliyetlerini de sıklaştırdı.

Şanlıurfa’nın Hilvan ve Haliliye ilçelerinde bulunan Yedikoyu, Konaç, Gümüştaş, Eyerkıran ve Bayramlı mahallelerinde yaşayan tarımsal sulama çiftçilerinin  yol açtığı aşırı elektrik tüketimi, bölgeyi besleyen hattın kesintisiz çalışmasını etkileyecek önemli arızalara sebep oluyor. Kırsal bölgelerde, merkezi şehir alanlarına göre kayıt dışı elektrik kullanımı artıyor ve bu bölgelerde enerji tüketimi aşırı seviyelerde gerçekleşiyor. Tarımsal sulama alanlarında kayıt dışı kullanım oranın yüksekliğiyle birlikte, hatlarda aşırı yüklenme oluyor. Bu da hatların ve dağıtım trafolarının aşırı yükten yıpranmasını beraberinde getirerek arıza kaynaklı kesintilere sebebiyet veriyor.

'OKULDAKİ ARIZA EKİPLER TARAFINDAN GİDERİLDİ'

Söz konusu çiftçi gruplarının oluşturduğu bilinçsiz yüksek elektrik tüketimi zaman zaman arızalara sebep olurken, bu kesintilerden sadece sıradan tüketiciler değil, üreticiler ve bölgeyi besleyen enerji üretim santralleri de olumsuz etkileniyor. Haliliye ilçesine bağlı Gümüştaş Mahallesinde bulunan okul, bölgede hat topraklaması kaynaklı oluşan problemin çözümünde, vatandaşlar ve öğrenciler için hayati tehlike oluşturmaması adına enerjisiz bırakıldı. Yaşanan arızanın ekiplerimizin yoğun çalışması sonrasında giderilmesinin ardından enerji tekrar verilerek sorun giderildi”.

DEDAŞ kesinti haberlerini yalanladı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.