Vali Şıldak kurum ziyaretlerini sürdürüyor

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kurum ziyaretleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğünü ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Vali Şıldak kurum ziyaretlerini sürdürüyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne geçen Vali Şıldak’ı İl Müdürü Hasan Bilici ile Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri karşıladı. Bir süre makam ziyareti de gerçekleştiren Vali Şıldak daha sonra toplantı salonuna geçerek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

 Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelinin devletin şefkatli yüzü olduğunu belirten Vali Şıldak, “Aile Müdürlükleri yürüttükleri hizmetler açısından baktığımız vakit toplumumuzda en ilgilenilmesi gereken, en çok el uzatılması gereken, şefkat, ilgi ve destek bekleyen kesimlerin her zaman yanında olan ve sosyal devlet olmanın gereklerini devletimizin uyguladığı güçlü bir unsurdur.” dedi.

 

 Vali Şıldak, “Sizlerde böyle bir kurumda çalışarak, burada hizmet verip bu sorumluluğu taşıyarak, sağlanan desteklere, zor durumda olan insanlarımıza uzatılan ellere vesile oluyorsunuz. Sorumluluğunuz yüksek düzeyde, gerek kurumlarımızda çocuk, kadın, yaşlı, engelli, şehit ve gazi aileleri, gerekse sosyal hizmet merkezlerimize başvuran vatandaşlarımıza verilen hizmetler noktasında sizlerin sorumluluğu o kadar yüksek ki bunu ancak empati yaparak ölçebiliriz.

 

Bir engelli olarak masanın karşı tarafında bizde olabiliriz. Bizim annemiz, babamız veya kardeşimiz, bir şehit ailesi de olabilir. Yaşlı veya koruma altına alınması gereken bir çocuk olabilir, o çocuğun ailesi olabilir. Nitekim bütün bu kesimler incinebilir ve kolay kırılgan bir yapıda oldukları için bizim onlara çok daha itinalı ve toplumdaki diğer kesimlerden çok daha ilgi düzeyi yüksek şekilde yaklaşmamız, onları adeta kucaklamamız ve hata yapmadan süreçleri yönetmemiz gerekiyor. Sizde zaten bunları yapıyor ve bu bilinçle hareket ediyorsunuz.” diye söyledi.

 

 VALİ ŞILDAK: GÖNÜLDEN HİZMET ETMEK DURUMUNDAYIZ

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki vatandaşlara gönülden hizmet edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Şıldak, “Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ülkemiz genelinde çok sayıda hizmet ağını birlikte yürütebilen yeni bir teşkilat aslında, kurumsal yapılanmasını çok yeni tarihlerde oluşturdu. Sosyal destekler anlamında da çeşitlilik sayısı çok yüksek bir seviyeye ulaştı. Bütün bunları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarını da işin içine dahil edersek çok yönlü şekilde sürdürüyoruz ve şu yönüyle gurur duyuyoruz. İnsanlarımızın el atılmamış, giderilmemiş derdi, ulaşılmamış aile ve girilmemiş hane kalmadı.

 

 Bu noktadan baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti devletinin özellikle son dönemlerde insanımıza uzanmanın, kucaklama konusunda çok büyük aşamalar kat ettiğini görüyoruz. Bu son derece memnuniyet verici, bunları sistemsel olarak yapıyoruz ama asıl bunu nasıl yaptığımızda önemlidir ve bunu da personelimiz yani sizlerin marifetiyle yapıyoruz.

 

İlçelerimizdeki, il merkezimizdeki ve kurumlardaki en üst seviyeden en alt seviye çalışanımıza kadar insanımıza samimi, ilgili ve gönülden gelerek hizmet etmek durumundayız. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün o kırmızı beyaz renkleriyle giyilmiş o kıyafetin içindeki kişinin başka türlü davranması toplumdaki o incinebilir kesimlere sevgisiz ve saygısız yaklaşması asla beklenemez. Tam tersine çok sıcak bir yüz, tebessüm ve sıcak bir el olarak uzanır. Bu sayede kurumun algısı her geçen gün yükseliyor. Benim geldiğim yerde bu şekildeydi ve burada da öyle olduğunu görüyorum. Sizi o kıyafetler içinde gördüğüm vakit özellikle o genç personelimizi adeta kendimizde bir güven duygusu ve mutluluk hâkim oluyor. Bu açıdan da sizlere de çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 İL MÜFTÜLÜĞÜ BRİFİNGİ

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ardından İl Müftülüğüne geçen Vali Hasan Şıldak, burada İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından karşılandı. İl Müftüsü Ramazan Tolan’dan kentte yürütülen dini hizmetlerle ilgili bilgi alan Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın dini inanç merkezlerinden biri olduğunu hatırlatarak bu konularda daha hassas davranılması gerektiğini söyledi.

 

Vali Şıldak’ın kurum ziyaretlerine; Vali Yardımcıları Ahmet Fatih Sungur ile Yasin Akgül de eşlik etti.

Vali Şıldak kurum ziyaretlerini sürdürüyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.