ESDER Şanlıurfa Şube Başkanı Bakırcı’dan israfa tepki

ESDER Şanlıurfa Şube Başkanı Enes Bakırcı, içinde bulunulan ekonomik krizin en önemli sebebinin aşırı lüks ve israf olduğunu vurgulayarak, “Önce saraydan başlamak kaydıyla, bütün israf kalemleri derhal sonlandırılmalıdır! Lüks ve şatafat hiçbir zaman itibar değildir ve olamaz! İsraf israftır ve her yerde haramdır” ifadelerini kullandı.

ESDER Şanlıurfa Şube Başkanı Bakırcı’dan israfa tepki

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esnaf Sanatkarlar Derneği (ESDER)  Şanlıurfa Şube Başkanı Enes Bakırcı, üretimin azaldığı, tüketimin sınır tanımadığı bir ekonomik sistemde israfın da başını alıp gittiğini belirterek, alınması gereken tedbirleri sıraladı.

 

Yazılı açıklama yapan Bakırcı, dünyanın hiçbir yerinde tasarruf demekle tasarruf sağlanamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

 

“İşin gerçekten ehli olan ekonomi uzmanları, rant ekonomisinden vazgeçip bir an evvel reel ekonomi sistemine yani üretim sistemine geçilmediği müddetçe içine sürüklendiğimiz ekonomik krizin en önemli sebebinin, hız kesmeden devam eden aşırı lüks ve israf olduğunu söylüyorlar. Üretimin çok azaldığı, tüketimin sınır tanımadığı bu garip ekonomik sistemde, israf da başını alıp gidince varılacak nokta bu olur!

 

Dünyanın hiçbir yerinde, tasarruf deyip bağırmakla tasarruf olmaz, adalet demekle adalet olmaz, doğruluk demekle doğruluk olmaz … Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Söylem değil eylem gerekir. Bunun için de azim ve irade şarttır. Yanlış bindiğin trende, arka tarafa doğru yürümek seni gideceğin hedefe ulaştırmaz.”

 

“ÖNCE SARAYDAN BAŞLAMAK KAYDIYLA…”

Enes Bakırcı, alınması gereken tedbirlerle ilgili şunları sıraladı:

 

“Önce saraydan başlamak kaydıyla, bütün israf kalemleri derhal sonlandırılmalıdır!

 

Lüks ve şatafat hiçbir zaman itibar değildir ve olamaz! İsraf israftır ve her yerde haramdır.

 

İhtiyaçtan çok fazla lüks milyonluk araçlar, çok fazla olan personel ve güvenlik görevlilerinin sayısı mutlaka ihtiyaç sınırına çekilmeli!

 

Kamu İhale Yasası adaletli bir hale getirilmeli ve bir daha kesinlikle değiştirilmemeli!

 

Çok adaletsiz olan vergi sistemi, yeni baştan ele alınmalı ve adil bir hale getirilmelidir, zira trilyonluk iş yapan, iş adamlarının vergileri affedilirken, kolunun gücüyle çalışan insanların emeklerini vergi adıyla elinden almak, kul hakkıdır ve zulümdür.”

 

“HAKKANİYET KURALLARINA UYGUN BİR ÜCRET DAĞILIMI KESİNLİKLE YOKTUR”

Adaletli bir ücret dağılımının olmamasının da ülkenin her ferdini rahatsız eden bir husus olduğuna işaret eden Bakırcı, ücret ve maaş artışlarını belirlemede “tam bir keyfilik” bulunduğunu ifade etti. Bakırcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Hakkaniyet kurallarına uygun bir ücret dağılımı kesinlikle yoktur. Temmuz-2023 döneminde çalışan kamu görevlilerine yüzde 86 artış yapılırken, emekli kamu görevlilerine yüzde 25 ne anlama geliyor? Bunun mantığı nedir?

 

Bu ücretler arasında uçurum yaratmaktır ki çok tehlikeli bir durum! Asla kabul edilemez.

 

Allah aşkına, 47 sene devlete hizmet eden, ömrünü bu yolda tüketen bir devlet memuruna reva görülen emeklilik maaşı ile sadece iki yıl milletvekilliği yapan bir kişinin aldığı emeklilik maaşını bir mukayese edin! Adalet bunun neresinde, hakkaniyet bunun neresinde, vicdan bunun neresinde? Hiç olmazsa milletvekili emeklisi de memur emeklisi kadar emekli maaşı alsın!

 

BU TAKSİMİ KURT YAPMAK KUZULARA ŞAH OLSA

İlk etapta sayı az gibi görünse de bir asra yakındır, hayatta olan milletvekili emeklileri bu haksız ücreti alıyorlar! Sayıları on binleri geçiyor… Ama niye? İlk defa AK Parti iktidarı döneminde, bazı devlet memurlarına birden fazla maaş uygulaması başlatıldı! Neden?

 

Hani hak, hani hukuk, hani eşitlik, hani adalet? Adaletiniz bu mu?

 

İşin ehli olanlar çok iyi biliyor ki bu ülkede artık orta sınıf kalmadı! Milli gelirin yüzde 80’i toplumun elit kesimi denilen yüzde 20’ye akıyor. Geriye kalan halkın yüzde 80’ine ise sadece yüzde 20 kalıyor! Neden?

 

Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa. Gelin bu yanlıştan dönün, bunun hesabını iki cihanda veremezsiniz!”

 

ESDER Şanlıurfa Şube Başkanı Enes Bakırcı, çok konuşulan Varlık Fonu’nun da Meclis denetimine alınması ve şeffaf hale kavuşturulması gerektiğini belirterek, “Lüks makam arabaları saltanatı mutlaka sona erdirilmelidir. Ekonomisi gelişmiş, demokrasi ve insan hakları konusunda ileri düzeyde olan AB ülkeleri örnek alınarak bir düzenleme yapılmalıdır. Eğer samimi ve kararlı bir şekilde israf ve lüksün üzerine gidilirse, kriz kısa sürede son bulur.

 

İsraf, nimetin kaynağında Allah’ı görmemektir, nimetin sahibinin Allah olduğunu anlamamaktır. İsraf, bir malı fazla harcamak değil, Allah’ın rızasının dışında harcamaktır” ifadelerini

ESDER Şanlıurfa Şube Başkanı Bakırcı’dan israfa tepki

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.