Kürt meselesinin çözümü için Türkiye’ye çağrı: Yeni başlangıç yapalım

Diyarbakır'da 'Lozan Antlaşması'nın Yüzüncü Yılında Kürtler ve Kürdistan' konferansı sonuç bildirgesi açıklandı.

Kürt meselesinin çözümü için Türkiye’ye çağrı: Yeni başlangıç yapalım

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Azadî Partisi ile İnsan ve Özgürlük Partisi'nin (PİA) Diyarbakır’da “Lozan Antlaşması’nın Yüzüncü yılında Kürtler ve Kurdistan” adıyla düzenlediği konferansın sonuç bildirgesi Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde açıkladı.

 Açıklamaya, Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekilleri Berdan Öztürk, Serhat Eren, Mehmet Kamaç, Sinan Çiftyürek, Adalet Kaya ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz katıldı. Aydeniz'in açılış konuşmasının ardından KKP Sözcüsü ve Eski Şanlıurfa HDP Milletvekili Nusrettin Maçin sonuç bildirgesinin Kürtçesini, Mehmet Kamaç ise Türkçesini okudu.

 

TÜRKİYE’YE ÇAĞRI: YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPALIM

Kürt halkı için ulusal özgürlüğün anahtarının, geniş kapsamlı bir ulusal birlik, diyalog ve dayanışmadan geçtiğini belirtilen açıklamada, Türkiye’ye ise şu çağrıda bulunuldu:

“Kürt halkının inkarı üzerine kurulan mevcut düzen sürdürülemez. Mevcut düzen sadece Kürtlere büyük haksızlıkları reva görmekle kalmamış, Türk halkına da yaşamı cehenneme çevirmiştir.  Kürt halkı özgürleşmeden Türk halkının da özgürleşmeyeceği deneyimlerle sabittir. Gelin savaş ve inkâr siyaseti yerine Kürt meselesinin barışçıl ve demokratik çözümü için yeni bir başlangıç yapalım. Enerjimizi ve kaynakları savaş ve çatışmaya değil, Kürtlerin, Türklerin ve öteki hakların özgür, onurlu ve eşitlik temelinde bir arada yaşamasına imkân veren yeni bir anayasa için seferber edelim. Bu mümkündür. Hep birlikte başarabiliriz.”

 

KAYNAK: GAZETE DUVAR

Kürt meselesinin çözümü için Türkiye’ye çağrı: Yeni başlangıç yapalım

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.