Urfa’da sağlıkçılara yapılan şiddete tepkiler

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde acil serviste görevli 1'i kadın 3 doktorun darp edilmesine farklı kesimlerden tepkiler geliyor.

Urfa’da sağlıkçılara yapılan şiddete tepkiler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yer alan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde dün 1’i kadın 3 doktor hasta yakınları tarafından darp edilmişti.

 

Sağlıkta şiddet olaylarıyla sık sık gündeme gelen Şanlıurfa’daki son olaya tepkiler devam ediyor.

 

VALİ ŞILDAK: ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, doktorlara yapılan saldırıyı kınayarak şunları kaydetti:

 

"Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanemizde görevli doktorlarımıza yapılan saldırıyı esefle kınıyor, kıymetli doktorlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şüpheliler yakalanarak gerekli adli süreç başlatılmış olup olayı yakından takip ediyorum".

 

TABİP ODASI: SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR

Şanlıurfa Tabip Odası, dün akşam saatlerinde acil serviste görevli 1'i kadın 3 doktorun darp edilmesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

 

“Dün gece görevleri sırasında Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde saldırıya uğrayan 3 meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlıkta Şiddet sorunu her geçen gün artarak devam ediyor. Konuyla ilgili iktidar görmezden gelmeye devam etmekte çözümü açısından herhangi bir adım atmamaktadır. Gerekli önlemleri almayanlar, etkin, caydırıcı, Sağlıkta Şiddet yasası çıkarmayanlar Sağlıkta Şiddetin asıl sorumlusudurlar. #SağlıktaŞiddeteHayır.”

 

ŞANLIURFA BAROSU: BU MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ

Konun takipçisi olacaklarının altını çizen Şanlıurfa Barosu yaşanan şiddeti kınayarak şu paylaşımda bulundu:

 

“Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli doktorların fiziksel şiddete maruz kalması sağlıkta şiddetin utanç verici yeni bir örneği olmuştur. Görevi başındaki sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eylemlerini ve bu menfur saldırıyı kınıyor. Sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan olayın takipçisi olacağımızı ve sağlıkta şiddetin önlenmesi için hukuki mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz.”

 

DUSAK: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak da saldırıyı kınayarak şu açıklamayı yaptı:

 

“Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanemizde görev yapan doktorlarımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Canlarımızı emanet ettiğimiz, gece gündüz demeden fedakarca çalışan kıymetli sağlık çalışanlarının daima yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Vatandaşlarımızı da sağlık personeline karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olmaya davet ediyoruz”.

 

BİHA

Urfa’da sağlıkçılara yapılan şiddete tepkiler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.