Harran’da kapısına kilit vurulan ilkokul yeniden eğitim öğretime hazır

Harran’da öğretmen olmadığı için kapısına kilit vurulan ve Meclis gündemine taşınan Sıralı İlkokulu yeniden eğitim öğretime hazır hale getirildi. Yeni ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılan okulun tahrip edilen tuvaletleri ve diğer bölümleri de onarıldı.

Harran’da kapısına kilit vurulan ilkokul yeniden eğitim öğretime hazır

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın  Harran ilçesine bağlı Sıralı İlkokulu önceki yıllarda bakımsızlığı ile gündeme gelmesinin ardından geçtiğimiz günlerde de öğretmen olmadığı için kapısına kilit vurulduğu haberleriyle ulusal medyada yer edinmişti.

Lojmanın ana sınıfına dönüştürüldüğü ilkokulda hem ana kademe hem de birleştirilmiş sınıflarda öğretmen olmadığı için okulun kapısına kilit vurulmuştu. Ayrıca okulun tuvaletleri ve bazı bölümleri tahrip edilmişti.

Mahallede bulunan öğrenciler kapalı olan okullarının açılması için seslerini duyurmaya çalışırken, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, okulun kapalı olmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek konuyu Meclis’e taşıdı.

Harran ilçesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan okulla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Okuldaki görevli öğretmenin 2023 yılı tayin döneminde Harran İlkokuluna tayininin çıktığını, kadrolu öğretmen açığının ancak bakanlığın yapacağı atamayla giderileceğini bildiren Harran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun kapı ve pencereleri kırılarak dersliklere ve tuvaletlere eylül ayında zarar verildiğini ifade etti.

Öğretmen tayininin ardından yeni eğitim öğretim yılı başlangıcında ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığını ancak öğretmenin mazeret bildirerek görevine başlamadığını belirten müdürlük, tekrar ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığını kaydetti.

Müdürlük, okulun tahrip edilmiş tuvaletleri ve diğer bölümleriyle ilgili tadilat çalışmalarının da tamamlandığını duyurarak, okulun eğitim öğretime hazır hale getirildiğini açıkladı.

BİHA

Harran’da kapısına kilit vurulan ilkokul yeniden eğitim öğretime hazır

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.